Aracıyla 20 metrelik duvardan düşüp ölmüştü! Seycan hemşirenin eşi, o karara itiraz etti

Karaman’da 5 ay önce yaşanan kazada 20 metre yükseklikteki istinat duvarından düşerek hayatını kaybeden hemşire Seycan Alan’ın ölümüyle ilgili kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmişti. Seycan hemşirenin eşi, karara itirazda bulundu.

Aracıyla 20 metrelik duvardan düşüp ölmüştü! Seycan hemşirenin eşi, o karara itiraz etti

Karaman'ın Ermenek İlçesine bağlı Seyran Mahallesinde 9 Nisan tarihinde meydana gelen kazada, ilçedeki devlet hastanesinde hemşire olarak görev yapan Seycan Alan (26) yönetimindeki araç, Mehmet Bey Caddesi üzerinde Lütfi Elvan Caddesi üzerine seyir halindeyken Alan'ın direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu 20 metre yüksekliğindeki istinat duvarından aşağıya düşmüştü. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Alan, hayatını kaybetmiş, Ermenek Cumhuriyet Başsavcılığı, Seycan Alan'ın kazada asli kusurlu olduğunu, Karayollarının herhangi bir ihmalinin olmadığını belirterek kovuşturmaya yer olmadığına karar vermişti.

KAZADAN 2,5 AY ÖNCE EVLENDİĞİ EŞİ, KARARA İTİRAZ ETTİ

Kazadan 2,5 ay önce, hayatını Seycan Alan ile birleştiren Uzman Çavuş Mahmut Alan verilen karara itirazda bulundu. Sabah'ın haberine göre; karanın hukuka aykırı olduğunu belirten Alan, dilekçesinde şunları kaydetti:

"Karayolları Genel Müdürlüğü, yapım ve bakımdan sorumlu olduğu karayollarında can ve mal güvenliği yönünden gerekli düzenleme ve işaretlemeleri yaparak önlemleri almak ve aldırmakla yükümlüdür. Kazanın meydana geldiği mahalde hiçbir tedbir alınmamıştır. Bilirkişi raporuna göre araç sürücüsü Seycan Alan'ın hız limitini aştığı ve yavaşlamadığı belirtilmiştir. Ancak yol güzergahında Karayolları Trafik Kanunun 7/e bakımından yükümlü olunduğu üzere, Karayolları Genel Müdürlüğü yapım ve bakımından sorumlu olduğu karayollarında İçişleri Bakanlığının uygun görüşü alınmak suretiyle, yönetmelikte belirlenen hız sınırlarının üstünde veya altında hız sınırları belirlemek ve işaretlemekle yükümlüdür. Fakat ilgili olayda hiçbir levha ve hız sınırını belirten bir işaret bulunmamaktadır. Bunun yanı sıra mevcut olayda araç şehir içinde seyir etmektedir. Şehir içinde olduğu ve etrafında okul, yaya geçidi vs. bulunmadığı için hız limiti 50 kilometre olduğunu varsaydığımızda dahi aracın kamera kaydında da görüldüğü üzere hızının 50 kilometrenin çok çok altında olduğu açıktır."

2021/08/24/seycan-alan.jpg

“KARAR HUKUKA AYKIRIDIR”

Kararın hukuka aykırı olduğu belirtilen dilekçede, "Yol ile istinat duvarı arasında hiçbir engel, işaret, bariyer yoktur. Yol, istinat duvarının yükseltisi ile aynı seviyededir. Buna rağmen Karayolları Genel Müdürlüğü gerekli hiçbir önlemi almamış ve de aldırmamıştır. Kazanın meydana geldiği Lüfti Elvan Caddesine çıkan stabilize yol yapım aşamasında bir yoldur. Yapım aşamasında olmasına rağmen trafiğe kapatılmadığı gibi hiçbir uyarı, işaret, bariyer, tabela gibi meydana gelecek kazaları ve tehlikeleri önleyecek önlem alınmamıştır. Bu husus ayrıca Karayolları Trafik Kanunun 13. maddesine de açıkça aykırıdır. Verilen bu karar neticesinde anlaşılmaktadır ki olayda etkin soruşturma yürütülememiştir. Kovuşturmaya yer olmadığına dair kararının kaldırılmasını ve şüpheli Karayolları 3. Bölge Müdürlüğü hakkında kamu davasının açılmasına karar verilmesini talep ediyorum.” ifadelerine yer verildi.

2021/04/10/seycan-hemsirenin-can-verdigi-kaza-ani-kamerada-dugun-hazirligi-yapiyordu-002.jpg

Haber Dairesi

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.