Kısıtlamada sokağa çıkan 3 kişiyi, klasik bahaneleri cezadan kurtaramadı: 12 bin 520 lira!

Düzce’de sokağa çıkma kısıtlamasında durdurulan araçta bulunan 3 kişi, polise hastaneye gittiklerini söyledi. 3 kişiye toplam 12 bin 520 lira ceza yazıldı.

Kısıtlamada sokağa çıkan 3 kişiyi, klasik bahaneleri cezadan kurtaramadı: 12 bin 520 lira!

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, seyir halinde olan Y.Ç. idaresindeki 81 AN 840 plakalı aracı durdurdu.

Araç içerisinde bulunan 3 kişi sokağa çıkma kısıtlamasında sokağa çıktıkları için cezai işlem uygulanması yapıldığı esnada araç sürücüsünün ehliyetsiz olduğu tespit edildi.

Denetlemeleri kontrol eden Düzce İl Emniyet Müdür Yardımcısı Aytaç Tefek’i gören araç içerisinde ki bir yolcu, Tefek’e ‘Hastaneye gidiyoruz, ceza yazmasanız olmaz mı?’ diye sordu.

kisitlamada-sokaga-cikan-3-kisiyi-klasik-bahaneleri-cezadan-kurtaramadi-12-bin-520-lira.jpg

Emniyet Müdür Yardımcısı Aytaç Tefek ise ‘112 Acil Ambulans’ı arayabilirdiniz. Ambulansı aradınızda gelmedi mi? Onlar gelip sizi alabilirdi. Siz sokağa çıkma kısıtlamasında sokağa çıktınız. Kanunda her suçun karşılığında ceza var” dedi. Yapılan kontrolde araç sürücüsünün ehliyetinin daha önce alkollü araç kullanmaktan alındığı, süresi dolmasına rağmen almadığı tespit edildi.

Araç sürücüsüne ehliyetsiz araç kullanmak suçundan 2 bin 473 TL cezai işlem uygulanırken, aracın muayenesiz olmasından dolayı da 598 TL ceza yazıldı.

kisitlamada-sokaga-cikan-3-kisiyi-klasik-bahaneleri-cezadan-kurtaramadi-12-bin-520-lira-001.jpg

Ayrıca araç içerisinde yolcu olarak bulunan T.S. ve F.H. ile araç sürücüsü Y.Ç.’ye sokağa çıkma kısıtlamasında sokakta olmalarından dolayı 3 bin 150’şer lira idari para cezası kesildi.

Sokağa çıkan 3 kişiye toplamda 12 bin 520 TL idari para cezası yazıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.