Uğradığı saldırıda şehit olmuştu! Başkan Öztoklu’nun vefatının birinci yılı

Konya’nın Doğanhisar İlçesi Belediye Başkanı İhsan Öztoklu’nun görevi başında uğradığı saldırı sonucu şehit edilmesinin üzerinden tam bir yıl geçti.

Uğradığı saldırıda şehit olmuştu! Başkan Öztoklu’nun vefatının birinci yılı

Olay 24 Mayıs 2019’da meydana gelmişti.

Cumhur İttifakı'nın MHP'li adayı olan ve 31 Mart yerel seçimlerinde Doğanhisar Belediye Başkanı seçilen İhsan Öztoklu, ilçeye bağlı Başköy Mahallesi'nde bilboarddaki afişinin yırtılması üzerine çıkan tartışmada, önceki dönem belediye başkanı Abdullah K'nin oğlu Abdurrahman K. tarafından bıçaklı saldırıya uğramıştı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine ambulansla Ilgın Dr. Vefa Tanır Devlet Hastanesine kaldırılan Öztoklu, kalbine aldığı bıçak darbesi nedeniyle yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetmişti.

Olayla ilgili cinayet şüphelisi Abdurrahman K. ile 31 Mart yerel seçimlerinde İYİ Parti Doğanhisar Belediye Başkan Adayı Abdullah K. ve kardeşi Osman K. gözaltına alınmıştı.

- GÖREV ŞEHİDİ UNVANI

İnşaat mühendisi 2 çocuk babası İhsan Öztoklu’nun ailesi, ‘Görev Şehidi’ unvanı verilmesi için müracaatta bulunmuş, İçişleri Bakanlığı oluruyla Öztoklu’ya bu unvan verilmişti.

- VEFATININ BİRİNCİ YILI

Bugün olayın üzerinden tam bir geçti. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yaptığı açıklamada, “Uğradığı saldırı sonucu şehit olan Doğanhisar Belediye Başkanı İhsan Öztoklu’yu vefatının sene-i devriyesinde rahmetle anıyorum. Mübarek gün sizlerden de merhum Öztoklu için dua beklerim.” ifadelerini kullandı.

Doğanhisar Kaymakamı Anıl Adıgüzel de, mesajında; “24 Mayıs 2019’da şehit olan Belediye Başkanı İhsan Öztoklu’yu ebediyete irtihal edişinin sene-i devriyesinde saygı, sevgi ve rahmetle yad ediyorum. Kendisine Allah’tan rahmet, acılı ailesine ve tüm vatandaşlarımıza başsağlığı diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle birlikte tüm şehitlerimizin mekanları cennet olsun” dedi.

 

Haber Dairesi

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.