Ulaştırma Bakanı Konya’da

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bugün Konya’da incelemelerde bulundu, Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Projesi Ereğli Şantiyesinde bilgi aldı.

Ulaştırma Bakanı Konya’da

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bugün Konya’daydı.

Bakan Karaismailoğlu, devam etmekte olan Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Projesi Ereğli Şantiyesinde yetkililerden bilgi aldı, incelemelerde bulundu.

Bakan Karaismailoğlu incelemelerinin ardından Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Projesi Ereğli İntekar Şantiyesinde çalışan şantiye işçileriyle iftar yaptı.

Karaismailoğlu, iftar öncesinde yaptığı konuşmada, Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Projesi'nin şantiyesinde incelemelerde bulunduklarını söyledi.

- "Kovid-19 sürecini atlatmanın son günlerini yaşıyoruz"

Projenin son durumu hakkında bilgiler aldığını dile getiren Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"Bugün işçi ve mühendis arkadaşlarımızla iftardayız. Konya-Karaman ve Karaman-Ulukışla şantiyelerimizi ziyaret ettik. İlgili arkadaşlarımızdan projenin son durumuyla ilgili bilgiler aldık. Türkiye genelinde mevcut 3 binin üzerindeki şantiyemizde Kovid-19 sürecinde tüm tedbirlerimizi aldık. Şantiyelerimizi yeniden dizayn ettik. Hijyen kuralları, sosyal mesafe gibi tüm tedbirleri alarak işçi ve mühendis arkadaşlarımız büyük bir özverili ile çalışmalarına devam ediyor. İnşallah bu Kovid-19 sürecini atlatmanın son günlerini yaşıyoruz. Normal hayata dönüş planları yaptığımız bu günlerde inşallah haziran ayında işlerimize daha hızlı bir şekilde sarılıp devam edeceğiz. Ülkemizde demiryolu konusunda büyük bir atılım var. 1200 kilometre olan hızlı demiryolu hattımızı 2023 yılında 5 bin kilometreye çıkarmanın hedefleri doğrultusunda çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah Kovid-19 sürecini atlattıktan sonra da ülkemiz genelindeki binlerce şantiyemizde çalışan arkadaşlarımızla beraber olmaya devam edeceğiz."

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak ve kent protokolü eşlik etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.