Uzmanından üniversite adaylarına bu dönem için önemli tavsiyeler! Akıllardaki sorulara cevap verdi

Koronavirüs tedbirleri kapsamında tüm sınav tarihleri gözden geçirilerek ertelenmesiyle yeni bir sürece girildi. Milli Eğitim Bakanlığı da (MEB), Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) sorulacak soruların müfredat kapsamıyla ilgili güncellemeye gitti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Form Kampüs Koleji Kurucusu Cemil Erdem, öğrencileden moral ve motivasyonlarını bozmamalarını istedi. Erdem "Kalan dönemde  ders çalışma programını iyi ayarlayan öğrenciler için bu sınav çok keyifli ve başarılı bir sınav

Bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı Türkiye'nin ulusal mücadelesi kapsamında sınav tarihleri yeniden ele alınarak ertelendi. YKS'nin 25-26 Temmuz'da yapılması kararlaştırıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı da (MEB), Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) sorulacak soruların müfredat kapsamıyla ilgili güncellemeye gitti.

MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, ÖSYM Başkanlığına YKS için soru hazırlamada dikkate alması gereken müfredat kapsamını güncelleyen yazıyı gönderdi.

Buna göre, YKS'de üniversite adayları, 9, 10 ve 11'inci sınıf müfredatlarına ek olarak 12'nci sınıf öğretim programlarının sadece birinci döneminden sorumlu olacak.

-Eğitimci Cemil Erdem'den akıllardaki sorulara cevaplar-

Konuyla ilgili Haber Dairesi aracılığıyla önemli açıklamalarda bulunun Form Kampüs Koleji Kurucusu Cemil Erdem, bütün dünyayı etkisi altına alan salgın nedeniyle Türkiye'nin de olağanüstü bir durum yaşadığını belirterek KOVİD-19 tedbirleri kapsamında okullara verilen aranın uzatıldığını, sınav tarihlerinin de ötelendiğini belirtti. Tarihi ertelenen üniversiteye giriş sınavındaki soruların içeriğinde de bir değişikliğin yaşandığını ifade eden Erdem, adayların 12'nci sınıfın ikinci dönemindeki konulardan sorumlu olmayacaklarını hatırlatarak, onlardan herhangi bir kaygı içerisinde olmamalarını istedi. Erdem "Üniversite sınavı bir sıralama sınavıdır. Bütün öğrencilere aynı sorular yöneltildiği için hiçbir öğrenci avantajlı ya da dezavantajlı değildir" diye konuştu. 

Yaşanan gelişmelerin parelelinde meydana gelen değişikliklerin iyi yorumlanması gerektiğini söyleyen Erdem, Temel Yeterlilik Testi'nin (TYT) çok daha önemli hale geldiğini kaydetti. Erdem "İçerikteki değişiklikten hareketle bu olayın nasıl yorumlanacağı üzerine yoğunlaşılması gerekiyor. Eskisinden çok daha önemli hale gelen TYT'deki net sayısını mümkün olduğunca artırmalıyız. Alan Yeterlilik Testleri'nde (AYT) ikinci dönem sorulmayacak soruların yerine diğer AYT konularından daha fazla soru çıkacak. Tahminim bu soruların zorluk derecesi bir miktar daha artacak. Küçük farklılıklarla sıralamalar olacak. Dolayısıyla bildiğiniz, hakim olduğunuz alanlarla ilgili çok çalıştığınızda gerçek sıralamanızın değişeceğini düşünmüyorum. Moralini, motivasyonunu bozmayan, kendini doğru konumlandıran, kalan dönemde ders çalışma programını iyi ayarlayan öğrenciler için bu sınav çok keyifli ve başarılı bir sınav olacak" diye konuştu. 

Adaylardan TYT ve AYT'de çıkacak konulara aynı tempoda çalışmaya devam etmelerini ve çok daha fazla soru çözmeye yoğunlaşmalarını isteyen Erdem, okul olarak bu dönemde de öğrencilerin yanlarında olmaya ve onlara katkı vermeye devam edeceklerini belirtti. Erdem "Form Kampüs Koleji olarak öğrencilerimize önümüzdeki hafta yeni bir ders çalışma programı ile yeni denemeleri ulaştıracağız. Onlarla sürekli iletişim halindeyiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.