Vaka artış hızıyla yeniden ilk 5’e giren Konya’da son durum

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önceki günkü açıklamasında son 3 günde vaka sayısı en çok artan illeri saymış, bir süre listeden düşen Konya, yeniden ilk 5 arasına girmişti. Peki, son güncellemelere göre koronavirüs yoğunluk haritası nasıl şekillendi? İşte Konya’daki son durum.

Vaka artış hızıyla yeniden ilk 5’e giren Konya’da son durum

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hem günlük açıklamalarında hem de her hafta toplanan Koronavirüs Bilim Kurulu toplantıları sonrasında vaka sayıları artan illere dikkat çekiyor ve uyarılarını yeniliyor.

TÜRKİYE'DE SON DURUM

19 Temmuz tarihinde açıklanan 24 saatlik verilere göre; 41 bin 310 test yapıldı, 924 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu. 16 hasta vefat etti, 997 kişi iyileşti.

Toplam test sayısı 4 milyon 273 bin 377, vaka sayısı 219 bin 641, vefat sayısı 5 bin 491 olarak kayıtlara geçti. Yoğun bakımdaki hasta sayısı 1246, solunum cihazına bağlı hasta sayısı 398, iyileşen hasta sayısı ise 202 bin 10 oldu.

EN ÇOK VAKA ARTAN 5 İL

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hafta sonunda yaptığı açıklamada, vaka sayısı en fazla artan 5 ili paylaştı. O iller İstanbul, Ankara, Gaziantep, Konya ve Diyarbakır oldu. 

KONYA KISA BİR ARADAN SONRA YİNE LİSTEDE

Haziran sonu ve Temmuz başında bu listede yer alan, ancak son bir haftada bir iyileşmenin görüldüğü Konya, yeniden ilk 5’e girdi.

KONYA’NIN YOĞUNLUK HARİTASINDA SON DURUM

Peki, son güncellemelere göre koronavirüs yoğunluk haritası nasıl şekillendi?

İşte Konya’da son durum:

 

Haber Dairesi

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.