Vaka sayısı artan Konya’da maske denetimi! Yakalanınca kendini tokatladı

Polis bugün yurt genelinde maske denetimi yaptı. Konya’daki denetimler sırasında ilginç bir olay yaşandı. Maske takmadığı için hakkında para cezası uygulanması için tutanak hazırlanan bir kişi, kendisini tokatladı. Maskesini çenesinin altında bulunduran bir kişi ise, su içmek için indirdiğini öne sürdü.

Vaka sayısı artan Konya’da maske denetimi! Yakalanınca kendini tokatladı

Konya’da polisin denetimleri sırasında maske takmadığı için hakkında para cezası uygulanması için tutanak hazırlanan bir kişi kendisini tokatladı!

İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla bugün 81 ilde maske ve sosyal mesafe denetimi yapıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı koronavirüs vaka sayısı artan iller arasında yer alan Konya'da, kentin farklı noktalarında polis tarafından denetim yapıldı.

MASKESİZ YAKALANINCA KENDİNİ TOKATLADI

Polis, maske takmayan kişiler hakkında İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararını ihlal ettiği gerekçesiyle 900 lira idari para cezası uygulanması için tutanak hazırladı. Denetim sırasında maske takmadığı belirlenen bir kişi polislere sinirlenip kendini tokatladı.

"MASKEYİ SU İÇMEK İÇİN İNDİRMİŞTİM"

Maskesini çenesinin altında bulundurduğu gerekçesiyle cezai işlem uygulanan başka bir kişi de poşet içindeki su şişelerini göstererek, maskesini su içmek için indirdiğini öne sürüp tepki gösterdi. Cezayı uygulayan kadın komiser, vatandaşa, “Toplum sağlığı için bunu yapıyoruz'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.