Vaka sayısı artan şehrin valisi rakamlarla uyardı: 120’den 500’e ulaştı!

Ramazan Bayramı sonrası koronavirüs vaka sayısındaki artışla gündeme gelen illerden biri de Karaman. Vali Mehmet Alpaslan Işık artıştaki büyüklüğe dikkat çekmek için rakam verdi. Işık, "Bayramdan önce 120 olan vaka sayısı bayramdan sonra 500'e ulaşmış, vefat eden hasta sayımız ise 16 olmuştur. Bir anlamda sağlık personelimizin özverili çalışması, üstün gayreti boşa çıkmış, çekilen bu sıkıntıya rağmen hastalığın yayılma hızı önlenememiştir" dedi.

Vaka sayısı artan şehrin valisi rakamlarla uyardı: 120’den 500’e ulaştı!

1 Haziran’da başlayan normalleşme süreciyle birlikte koronavirüs vakalarının hızla artışa geçtiği kentlerden biri de Karaman oldu.

Artışın önüne geçmek için karantina tedbirleri uygulanırken, vatandaşlar sık sık temizlik, maske ve mesafe konusunda uyarıldı, denetimler artırıldı.

Vaka artış hızının büyüklüğüne dikkat çekmek isteyen Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık son rakamları verdi.

VAKA SAYISI 120’DEN 500’E ÇIKTI  

Karaman'da İl Sağlık Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen 'Pandemi Farkındalık Yürüyüşü' sonrası açıklamalarda bulunan Vali Işık, Karaman'da koronavirüs nedeniyle 16 kişinin vefat ettiğini belirtti. Vaka sayısının da Ramazan Bayramı sonrası arttığına dikkat çeken Vali Işık, "Bayramdan önce 120 olan vaka sayısı bayramdan sonra 500'e ulaşmış, vefat eden hasta sayımız 16 olmuştur. Bir anlamda sağlık personelimizin özverili çalışması, üstün gayreti boşa çıkmış, çekilen bu sıkıntıya rağmen hastalığın yayılma hızı önlenememiştir." dedi.

REHAVET UYARISI

Vaka sayının artmasının nedeninin vatandaşların rehavete kapılması olduğunu belirten Vali Işık, "Şimdi geriye dönüp acaba nerde hata yaptık deyip özeleştiri yapmamızın tam zamanı. Hatamız şu; rehavete kapıldık, sosyal mesafeyi korumadık, maske takmadık, hijyene dikkat etmedik. Bu üçüne dikkat etmediğimiz sürece bu virüs içimizde bir seri katil gibi dolaşmaya devam edecek. Oysa bunu yenmek elimizde. Lütfen gevşemeyelim rehavete kapılmayalım, temizliğe, sosyal mesafeye ve maske takma kuralına mutlaka uyalım" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.