Vaka sayısıyla dikkat çeken Konya’da şehir hastanesi hasta kabulüne başlıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı en çok vaka artan iller sıralamasında yer alan Konya’da merakla beklenen tarih belli oldu. Konya Şehir Hastanesi ne zaman açılacak? sorusu yanıtını buldu. Hastanede yarın (5 Ağustos Çarşamba) hasta kabulüne başlanıyor.

Vaka sayısıyla dikkat çeken Konya’da şehir hastanesi hasta kabulüne başlıyor

Konya Şehir Hastanesi ile ilgili beklenen tarih belli oldu. Hastanede hasta kabulü yarın (5 Ağustos Çarşamba) başlıyor.

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinden taşınma işlemlerinin hızla devam ettiği öğrenildi.

Taşınma sonrasında Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinin pandemi hastanesi olarak hizmet vermeyi sürdüreceği, KOVİD-19 tedavisi gören hastaların taşınmayacağı bildirildi.

KONYA ŞEHİR HASTANESİ

Tüm bölümleri hazır hale getirilen ve teknik cihazları tamamlanan 1250 yatak kapasiteli hastanenin, ilk etapta 862 yataklı kısmı hizmete açılacak.

Yapılan simülasyonlarda, hastaların hastaneye geliş anından itibaren, karşılama, kayıt, muayene, tetkik, görüntüleme, yatış, acil ve yoğun bakım servisleri dahil tüm birimleri uygulamalı olarak test edildi.

Yemekhaneden çamaşırhaneye kadar işletme birimlerinin de uygulamaları yapıldı.

İnşaatına, 838 yatak kapasitesiyle başlanan hastane, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Konya ve çevresinin sağlık üssü olacak şekilde yatak kapasitesi artırılarak 1250 yatağa çıkarıldı.

Hastane, 420 bin metre kare kapalı alanda 278 poliklinik, 609 hasta yatağı, 130 yoğun bakım, 10 KVC yoğun bakım, 48 yenidoğan yoğun bakım, 14 tek kişilik doğumhane, 12 perinatal servis, 19 tutuklu servisi, 3 iyot tedavi birimi, 17 yanık merkeziyle hizmete açılacak. Hastanede yataklı servisler dışında 32 genel, 12 gün, 2 sezaryen, 2 tüp bebek ve 1 yanık olmak üzere toplam 49 ameliyathane, endoskopi birimi, nükleer tıp birimi, meme mükemmeliyet merkezi, fizyoterapi birimi, hemodiyaliz ünitesi, sağlık kurulu ve kapsamlı bir radyoloji birimi mevcut. Yıl sonunda açılacak 187 yataklı Onkoloji Hastanesi ve 201 yataklı KVC hastanesiyle toplam yatak sayısı 1250'ye ulaşacak. Onkoloji hastanesiyle radyoterapi ve kemoterapi bölümleri de hastalara üstün teknolojili cihazlar ile şifa sunmaya başlayacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.