Vali Toprak'tan 10 Kasım mesajı

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, 10 Kasım Ataturk'ü Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Toprak'tan 10 Kasım mesajı

Vali Toprak mesajında şunları kaydetti:

"Cumhuriyetimizin kurucusu ve bağımsızlığımızın mimarı olan büyük devlet adamı ve komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 81. yılında sevgiyle, saygıyla, minnet ve rahmetle anıyoruz.

Milli Mücadele dönemi ve sonrasında gösterdiği üstün gayret ve fedakârlıklarla, aziz milletimizin kalbinde güzide bir yer edinmiş olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sadece çöken bir İmparatorluğun küllerinden yeni bir Devlet oluşturmakla kalmamış, siyasi ve askeri dehası, devlet adamlığı, fikirleri, başarıları ve düşünceleriyle yalnız Türk tarihine değil dünya tarihine de kendini kabul ettirmiş büyük bir liderdir.

Milletimize ve ordumuza önderlik ederek yürüttüğü istiklal mücadelesi, hür yaşama kararlığındaki Türk Milletini aydınlık günlere kavuşturmuştur. Cumhuriyetimizin kuruluşundan sonra O'nun öncülüğünde hayata geçirilen inkılâp ve reformlar, demokratik, modern, hür ve müreffeh Türkiye'nin temellerini atarak büyük bir dönüşüm ve modernleşme sürecini başlatmıştır.

1923’te büyük zorluk ve yokluklar içerisinde kurulan ve kurulduğu günden itibaren hızla büyüyen Devletimiz, bugün de milli ve manevi değerlerimizden aldığımız güçle 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine hızla ilerlemektedir.

Ülkemizin büyüyerek ve güçlenerek kat ettiği bu yolun, dâhili ve harici düşmanlarımızı da ne kadar huzursuz ettiğinin ve onları her geçen gün yeni kirli oyunların içerisine sürüklediğinin farkındayız. Ancak aziz milletimizin feraset ve cesareti sayesinde bu güne kadar bozulan tüm kirli oyunlar, bundan sonra da bozulmaya mahkûmdur.

Türk Milleti; 81 yıl önce madden aramızdan ayrılmış olan büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü unutmadı ve asla unutmayacak, ebediyete kadar kalbinde, gönlünde yaşatacaktır. Bizler, dün olduğu gibi bugün de O’na ve ecdadımıza layık olacak şekilde, kuruluş felsefesine sıkı sıkı sarılarak, Cumhuriyetimizin ideallerini, hedeflerini ve milletimizin hayallerini gerçeğe dönüştürmek, muasır medeniyetler seviyesini geçebilmek için aynı heyecan ve gayretle çalışmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, şanlı ecdadımızı, İstiklal Mücadelemizin eşsiz kahramanları ile vatanımız ve bayrağımız uğrunda seve seve canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi, bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.