Vali Toprak'tan 'Anneler Günü' mesajı

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Anneler Gününü yayımladığı mesajla kutladı

Vali Toprak'tan 'Anneler Günü' mesajı

Vali Toprak mesajında şunları kaydetti:

''Annelerimiz karşılıksız emeğin ve şefkatin tükenmez kaynağı, bizi millet yapan değerlerin her birimizde hayat bulmasında, yaşatılmasında en çok pay sahibi, aile ve toplum hayatının temel direğidir. Onlara verilen değerin bir ifadesi olarak, dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi, Yurdumuzda da her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü "Anneler Günü" olarak kutlanmaktadır.

 Annelerimiz yüreğinde her zaman sonsuz sevgi, sabır ve fedakârlık taşıyan, yaşantımızdaki en güvenli sığınak ve sıcacık sevgisiyle hep yanımızda olan en değerli varlıklarımızdır.

Hangi kültürden, hangi inanıştan, hangi ırktan olursa olsun annelerin yüreği aynı erdemli duygularla çarpmaktadır. Anne demek şefkat demek, anne demek merhamet demek, anne demek sabır ve metanet demektir. Kısaca anne demek dünyadaki tüm güzellikleri tek kelimeyle ifade etmektir.

Onların değerini, kaybetmeden zamanında bilmek, hiçbir şart altında “öf” bile dememek,  başımıza taç etmek ve gönüllerini hoş tutmak bizler için bir görevdir. Üzerimizde ödenemez hakları bulunan annelerimize verebileceğimiz en büyük armağan, bizleri yetiştirmekte gösterdikleri çabanın boşa gitmediğini göstermek, vatanımıza ve milletimize faydalı, gurur duyacakları evlatlar olmaktır. Bizler için en değerli hazine ise annelerimizin gülen yüzleridir.

Bu duygu ve düşüncelerle; aile yaşamının ve toplum yapısının güvencesi, sevgiyi, vefayı, cefayı, şefkati, imkânsızı başarmanın örneklerini kendilerinde gördüğümüz başta aziz şehitlerimizin anneleri olmak üzere, tüm annelerin Anneler Günü'nü kutluyor, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir ömür sürmeleri dileklerimle, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.