Vicdan azabı cinayeti ortaya çıkardı! Ölen kadının öğretmen arkadaşı tutuklandı

Antalya’da kalp krizi sonucu öldüğü zannedilen kadının, birlikte yaşadığı resim öğretmeni tarafından boğularak öldürüldüğü ortaya çıktı. Cinayeti, polisi arayıp vicdan azabı çektiğini belirterek intihar girişiminde bulunan şüphelinin itirafı ortaya çıkardı.

Vicdan azabı cinayeti ortaya çıkardı! Ölen kadının öğretmen arkadaşı tutuklandı

Olay 24 Mayıs Pazar günü Antalya’nın Muratpaşa ilçesine bağlı Kızıltıprak Mahallesi’nde yaşandı.

İddiaya göre; özel bir şirkette çalışan Gülsüm Taç’tan haber alamayan iş arkadaşları polise haber verdi. Eve giden polis ekipleri Taç’ın mutfakta cansız bedenini buldu.

ÖN RAPORDA KALP KRİZİ OLDUĞU BELİRTİLDİ

Akdeniz Üniversitesi Adli Tıp Kurumu Morgu'nda hazırlanan ön raporda, herhangi bir darp izi bulunmayan Taç'ın kalp krizinden ölmüş olabileceği bildirilerek, kesin ölüm nedeninin otopsi ile ortaya çıkacağı belirtildi.

Ancak 27 Mayıs günü resim öğretmeni Cem Y’nin Adana’da polis merkezine giderek Gülsüm Taç ile 2,5 yıldır birlikte olduklarını, 12 Mayıs'ta Antalya'ya Taç'ı görmek için gittiğini, 22 Mayıs gününe kadar yanında kaldığını, sabah uyandığında kadını yerde hareketsiz yatarken gördüğünü korktuğu için de kimseye söylemeden Adana’ya gittiğini anlattı.

Bunun üzerine Cem Y. hakkında, ‘yardım ve olayı bildirme yükümlülüğünü yerine getirmediği’ gerekçesiyle yasal işlem yapıldı.

POLİSİ ARAYIP VİCDAN AZABI ÇEKTİĞİNİ SÖYLEDİ, CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

28 Mayıs Perşembe günü ise Cem Y, polis merkezini telefonla arayarak Gülsüm Taç’ı kendisinin öldürdüğünü, vicdan azabı çektiği için intihar edeceğini söyledi.

Hemen adrese giden polis ekipleri ilaç içerek intihar teşebbüsünde bulunan Cem Y’yi ambulansla Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. 

Tedavisinin ardından gözaltına alınan şüpheli sorgusunda, “12 Mayıs’ta Gülsüm Taç’ın yanına gittim ve evinde kaldım. 22 Mayıs’a kadar birçok kez birlikte olduk. Adana’ya dönmek istediğimde gitmeme izin vermedi. Bu nedenle onu öldürmeye karar verdim” dedi.

Banyoya yatak serdiğini, burada  bornozun kuşağı ile Taç’ı boğazını sıkarak öldürdüğünü anlatan Cem Y, cinayeti gizlemek için de cesedi mutfağa taşıdığını, boynundaki morlukların üzerine fondöten sürdüğünü, kıyafetlerini giydirip ağzına da bir parça ekmek ve peynir koyduğunu ifade etti.

TUTUKLANDI

Cem Y, daha sonra Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekiplerince Antalya polisine teslim edildi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Cem Y, mahkemece ‘kasten öldürme’ suçlamasıyla tutuklandı.

PORTRESİNİ ÇİZMİŞ!

Öte yandan resim öğretmeni olan Cem Y’nin cinayetin ardından kadının portresini çizdiği ortaya çıktı. Şüphelinin çizdiği portreyi çerçeveletip evinin bir köşesine koyup, çiçekler ile süslediği, yanına da "Gülsümüm mayam benim. Keşke beni aileme gönderseydin. Kocandan ayrılma sürecini uzatmasaydın. Yanına geliyorum seni seviyorum" yazılı intihar notu bıraktığı tespit edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.