Voleybol filesine takılan baykuşu donmak üzereyken buldu

Konya'da bir lisede çalışan  Ali Umutlu, okulun bahçesindeki voleybol filesine takılı baykuşu donmak üzereyken kurtardı. Veteriner tarafından muayenesi yapılan baykuş, birkaç gün sonra doğaya bırakılacak.

Voleybol filesine takılan baykuşu donmak üzereyken buldu

Seydişehir ilçesinde Anadolu Lisesi'nde çalışan Ali Umutlu, sabah okula geldiğinde bahçedeki voleybol filesine takılmış bir baykuş gördü. Baykuşu takılı olduğu ipten kurtaran Umutlu, uçması için okulun bahçe duvarına koydu. Ancak kuşun soğuktan donmak üzere olduğu için uçamadığını fark eden Umutlu, baykuşu karton kutuya koyarak veterinere götürdü.

Baykuşu, iyileşene kadar yanında tutacağını anlatan Umutlu ''Sabahın ilk ışıklarıyla voleybol filesinde bir kuşun asılı olduğunu gördüm. İlk işim yaşayıp yaşamadığına bakmak oldu. Kuşun yaşadığını fark edince hemen kurtarma operasyonuna başladım. Filenin ipleri baykuşun boğazına ve ayaklarına feci bir şekilde dolanmıştı. Dikkatli bir şekilde çözmeye başladım. Kurtardıktan sonra donmak üzere olan baykuşu okulun içine alarak sıcak bir ortamda kendine gelmesini sağladım. Veterinere götürüp tedavi ettirdim. Veteriner şokta olduğunu söyledi. Şimdi baykuşun şoku atlatıp uçmasını bekliyoruz. Bir kaç gün içinde doğaya bırakacağım. Şimdilik okulda karton kutuda besliyorum.'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.