Yardım derneği yöneticilerinin milyonluk vurgun yaptığı iddiası: 49 kişi adliyede!

Adıyaman merkezli, aralarında Konya’nın da bulunduğu 22 ilde faaliyet gösteren dernek yöneticilerinin, toplanan yardım paralarını zimmetlerine geçirdikleri iddiasıyla gerçekleştirilen operasyonda 49 şüpheli gözaltına alınmıştı. Şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Yardım derneği yöneticilerinin milyonluk vurgun yaptığı iddiası: 49 kişi adliyede!

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 22 kentte faaliyet gösteren Akdenizin Sesi Engellilerle Elele Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yöneticilerinin, kanser hastaları ile engelliler ve yaşlılar için makbuz karşılığı topladıkları yardım paralarını zimmetlerine geçirdikleri iddiası üzerine harekete geçmiş, polis ekiplerinin 22 ilde düzenlediği operasyonda 49 kişi gözaltına alınmıştı.

Emniyette sorgulanan şüphelilerin banka hesaplarında yapılan incelemede, milyon liralık vurgun gerçekleştirdikleri öne sürülmüştü. 

Emniyetteki işlemleri sonrası aralarında Akdenizin Sesi Engellilerle Elele Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı R.Ç'nin de aralarında bulunduğu 49 kişi, adliyeye sevk edildi.

Operasyon kapsamında adreslerinde bulunamayan 21 şüphelinin aranmasına ise devam ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.