'Yargısız infaz yapmayın' dedi, yargısız infaz yaptı! Suçu Konya'nın üzerine attı

Afyonkarahisar’da iki kebapçıda tespit edilen domuz yağı, iki ili birbirine düşürdü. Afyonkarahisar Kasaplar Odası Başkanı İbrahim Yörük, Adana Kebapta kullanılan kuyruk yağının Konya’dan tedarik edildiğini savundu. 

'Yargısız infaz yapmayın' dedi, yargısız infaz yaptı! Suçu Konya'nın üzerine attı

Tarım ve Orman Bakanlığınca teşhir edilen iki Afyonkarahisarlı kebapçı ile ilgili olarak açıklama yapan Kasaplar Odası Başkanı İbrahim Yörük’ün ilginç savunması Konya’da tepkilere neden oldu. Bakanlığın yargısız infaz yaptığını belirten Yörük’ün “Yargısız infaz yapıldı, kebapta kullanılan kuyruk yağı Konya’dan alınmış” şeklindeki cümleleri sert eleştirilere yol açtı. 

Sektör temsilcileri “yargısız infaz yapıldı diyorsun, sen de yargısız infaz yapıyorsun. Konya’yı hangi somut delille suçladığın belli değil. Böyle yaparak suçu komşu ilin üzerine atmak ve temize çıkmak istiyorsun. Yanlış her yerde yanlış, yanlışı yapan her yerde suçludur. Yargısız infazla Konya’yı suçlayacağına iddia doğrulanıncaya kadar ‘bir başka ilden alınmış’ deseydin daha doğru olurdu. Biz Afyonkarahisar’ı ve komşu ilimizin esnafını seviyoruz, onların da Konya’yı sevdiğine inanıyoruz. Bu üslup bir oda başkanına yakışmıyor” şeklinde görüş belirttiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.