Yargıtay Konya'daki mahkeme kararını bozdu, daha fazla ceza istedi

Konya'da içinde 5 kişi bulunan otomobile ateş açarak 1 kişinin yaralanmasına neden oldukları gerekçesiyle tutuklu yargılanan Aziz K. (25) ve Muhammet Ali Y. (23), yerel mahkemece 2 kişiye yönelik 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 18 yıl 4'er ay hapis cezasına çarptırıldı. Diğer 3 kişiye yönelik eylemleriyle ilgili de sanıkların beraatına karar verildi. Ancak Yargıtay 1. Ceza Dairesi sanıklara, bu kişilere yönelik de 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan ceza verilmesini isteyerek, yerel mahkemenin kararın

Yargıtay Konya'daki mahkeme kararını bozdu, daha fazla ceza istedi

Olay, 24 Aralık 2014'te merkez Meram ilçesinde meydana geldi. Aziz K, iddiaya göre arkadaşı Oğuzhan K'nin bıçakladığı Ali Ç'nin (35), tedavisinin ardından geldiği polis merkezinden ifade verip otomobiliyle ayrıldığını fark etti. Aziz K, yanındaki arkadaşı Muhammet Ali Y. ile Ali Ç'nin peşine düştü. Ali Ç'nin otomobilinin önünü kesilip tabancayla ateş açıldı. Olayda Ali Ç'nin yanındaki Anşana K. (50) sol omzundan vurulup yaralandı. Olay sonrası kaçan Aziz K. polis ekiplerince yakalandı.

'ARACIN DURMASI İÇİN LASTİĞE ATEŞ ETTİM'

Gözaltına alınan Aziz K, emniyette verdiği ifadesinde, Ali Ç. ile arkadaşı Oğuzhan K'nin kavga ettiğini ve ayırmaya çalıştığını belirterek, ''Ben ayırmak için aralarına girdim. Ali Ç, bana da vurmaya başladı. Yerden aldığı taşla her yerime vuruyordu. Ali Ç'nin elinde şiş olduğunu görünce olay yerinden uzaklaştım. Bir arkadaşımın arabasını alıp arkadaşım Muhammet Ali ile birlikte polis merkezinin önüne geldim. Ali'nin arabasının hareket ettiğini gördüm. Bir süre takip ettikten sonra aracımı, onların önüne kırdım ve durdular. Ben kapıya yöneldiğimde, otomobille kaçmaya başladılar. Ben aracın durması için lastiğine doğru ateş ettim'' dedi.

Tabancanın tutukluluk yaptığını öne süren sanık ''Tabanca ilkinde tutukluluk yaptı, ikinci attığımda silah ateş aldı. Toplam 4 el ateş ettim. Aracın lastiğine ve bagaj kısmına korkutmak amaçlı ateş ettim. Araçta Ali Ç. ve yeğeni olduğunu sanıyordum. Başka birilerinin olduğunu bilseydim ateş etmezdim" diye konuştu. İfadesinin ardından adliyeye sevk edilen sanık, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

KARŞI TARAF 'UZLAŞTIK' DEDİ, ŞİKAYETTEN VAZGEÇTİ

Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçundan yargılanan Aziz K, mahkemedeki savunmasında tabancayla ateş eden kişinin o sırada yanında bulunan arkadaşı Muhammet Ali Y. olduğunu öne sürdü. Bunun üzerine Muhammet Ali Y. de gözaltına alındı. Suçlamayı kabul etmeyen Y, tabancanın Aziz K'ye ait olduğunu ve onun ateş açtığını söyledi. Ancak Muhammet Ali Y. de mahkeme kararıyla tutuklandı. Olay sırasında yaralanan Anşana K. ile Ali Ç, yanlarında bulunan Fatma Ç, Hüseyin Ç. ve Kamer Ö. karşı tarafla uzlaştıkları gerekçesiyle şikayetlerinden vazgeçti. 

18 YIL 4'ER AY HAPİS CEZASI

Tutuklu Aziz K. ve Muhammet Ali Y'ye yargılandıkları Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 2016 yılı Şubat ayında görülen karar duruşmasında, otomobildeki Fatma Ç, Hüseyin Ç ve Kamer Ö'ye karşı 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan beraatlarına karar verildi.  Aziz Ali Ç. ve Anşana K.'ye yönelik 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından ise 18 yıl 4'er ay hapis cezası ile tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. 

YARGITAY, YEREL MAHKEMENİN KARARINI BOZDU

Yargıtay 1.Ceza Dairesi, sanıklar Aziz K. ve Muhammet Ali Y'ninn, 'kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçunun otomobildeki diğer 3 kişiye yönelik olarak da değerlendirilmesi gerektiğini belirtip, yerel mahkemenin aldığı hükmün bozulmasına karar verdi. 

Sanıklardan Muhammet Ali Y'nin amcası Mahmut Y, Yargıtay'ın aldığı karara tepki göstererek şunları söyledi:

"Yeğenime yerel mahkeme 18 yıl hapis cezası verdi. Yargıtay ise bu kararı bozdu ve daha fazla ceza verilmesini talep ederek dosyayı yerel mahkemeye geri gönderdi. Bu olaya adaletsizlik gözüyle bakıyoruz. Bunun düzeltilmesini talep ediyoruz. Yaralanan kişi ve diğer kişiler davacı olmadı. Bize göre çok ağır bir ceza oldu. Yargıtay'ın cezayı bozmasıyla daha fazla ceza alacaklar. Bir yaralama suçunda, verilebilecek bir ceza olmadığı kanaatindeyiz.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.