Yarıyıl tatiline giren öğrencilere, madde madde uzman tavsiyeleri

Öğrenciler uzun ve yoğun bir maratonun ardından yarıyıl tatiline bugün başladı. Şimdi öğrenciler ve velilerin aklında, bu iki haftalık sürecin nasıl değerlendirilmesi gerektiği konusu var. İşte, Anıt Özel Öğretim Kursu Rehberlik Öğretmeni Özcan Aladağ’ın, yarıyıl tatilinin daha verimli geçmesi için tavsiyeleri…

Yarıyıl tatiline giren öğrencilere, madde madde uzman tavsiyeleri

Anıt Özel Öğretim Kursu Rehberlik Öğretmeni Özcan Aladağ, yarıyıl tatiline giren öğrencilere bazı tavsiyelerde bulundu.

İşte, madde madde Aladağ’ın tavsiye ve uyarıları:

Eksik Konuların Tekrarı...

Araştırmalara göre insanlar öğrendiklerinin yüzde 54’ünü bir saat içerisinde unuturlar. Unutmanın önüne geçmek için yapılacak en iyi eylem ise tekrardır. Dolayısıyla öğrenciler, tatil sürecinde, görmüş oldukları konulardan yapacakları tekrar ile bilgilerini tazeleyerek sınav başarılını arttırabilirler. Özellikle eksik olunan konulara yönelik yapılacak bir plan hem psikolojik hem de akademik olarak öğrencileri rahatlatacaktır.

Soru Çözümleri...

Konu tekrarlarının ardından yapılacak soru çözümleri de oldukça önemlidir. Sorulara verdiğimiz cevaplar konuyu ne derece anladığımız için önemli bir dönüt olacağından öğrenciler tatil planlarına belli bir soru çözümü koyarak öğrenme süreçlerini hızlandırmalıdırlar.

Deneme Sınavları...

Her ne kadar konuların tamamı bitmemiş olsa bile öğrenciler, her bir ders için deneme testleri çözmelidirler. Bu çalışma hem sınav tekniğinin gelişmesi hem de pekiştirme açısından öğrenciye oldukça faydalı olacaktır. Deneme sınavları çözerken öğrencilerin süre çalışması yapması, öğrencilere zaman kontrolü yapmasını öğretecektir. Örneğin kırk soruluk bir Türkçe testini kırk dakikada çözmeye çalışmak, öğrencilerin sınavlarda hızlanmasını sağlayacaktır.

Kendinize Zaman Ayırın!

Tatili tamamen ders çalışarak geçirmek öğrencilerin motivasyonunu düşürebilir. Birkaç gün de dinlenme, hobiler ve sosyal aktiviteler için ayrılmalıdır. Sevdiğiniz yayınları takip etmek, televizyon izlemek, yürüyüş yapmak vb. planlarınız içerisinde olabilir.

Kitap okuyun!

Kitap okumak, sınavlarda bir adım önde olmanın yollarından biri. Hangi sınava girerseniz girin, kitap okumak size artı bir değer katarak başarınızı yükseltecektir. Kitap okumak muhakeme ve çözüm becerisini, doğru karar alma becerisini geliştirdiği için sınav sorularını daha iyi anlamanıza daha kısa sürede cevaplamanızı sağlayacaktır. Ayrıca kitap okuma alışkanlığını edinmek sadece sınavlarda değil, yaşam boyu insana sağlıklı düşünme noktasında yardım edecektir.

Sosyal Medya Bağımlılığına Dikkat Edin!                        

Son zamanlarda artan sosyal medya bağımlılığı hem ebeveynlerin hem de öğrencilerin büyük bir sorunu haline geldi. Özellikle orta ve yüksek öğrenim öğrencileri İnternet ve sosyal medyayı aşırı kullanmaları nedeniyle bağımlılık riski altındadır. Bu sebeple, sınava hazırlanan öğrencilerimizin tatil döneminde sosyal medya ve internet kullanımlarını kontrol etmeleri gerekmektedir. Çünkü sosyal medya bağımlılığı büyük bir zaman kaybına yol açmaktadır. Unutmayalım ki, başarı, istikrar gerektiren bir kazanımdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.