Konya’da ambulans sayısı 110’a yükseldi

Konya 112'nin ambulans filosu genişliyor

Konya’da ambulans sayısı 110’a yükseldi

Sağlık Bakanlığı tarafından Konya İl Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis edilen 5 tam donanımlı ambulans, il sağlık müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törenle 112 acil servis istasyon sorumlularına teslim edildi. Son gelen 5 ambulans ile birlikte 2019 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından Konya’ya gönderilen ambulans sayısı 18’e ulaşırken Konya 112 Acil Sağlık Hizmetleri bünyesinde de toplam ambulans sayısının 110 çıktığı öğrenildi.

Ambulans teslim töreni öncesi kısa bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Konya’da 112 acil sağlık hizmetlerinin 73 istasyonda 110 tam donanımlı ambulans ile hizmet sunduğunu vurguladı. Prof. Dr. Koç, “Acil servis istasyonlarının fiziki şartlarının düzeltilmesinin yanı sıra ambulanslarının da hızlı bir şekilde yenilenmesi için çalışıyoruz. 2019 yılı içerisinde Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’nın verdiği destek neticesinde şu ana kadar 18 yeni ambulansımızı istasyonlarımıza teslim ettik. 1,5 yıl içerisinde fiziki şartları yetersiz durumda olan 18 acil servis istasyonunun da yeni binalarına taşınmasını sağladık” dedi.

Yapılan dua ve konuşmaların ardından İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Ergin ve törene katılan AK Parti İl Başkan Yardımcıları Mehmet Yavuz, Dr. Hasan Çiftci ile Dr. Mustafa Gürbüz tarafından ambulans anahtarları 112 acil servis sorumlularına teslim edildi. Sağlık ordusunun filosuna katılan yeni ambulanslar sirenler eşliğinde görev yerlerine uğurlandı. Hizmet sunacak olan 5 yeni ambulanstan 3’ünün Konya merkezde diğer ikisinin ise Beyşehir ve Ereğli ilçesinde hizmet verecekleri açıklandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.