Görüntüler Konya'dan! Sevimli kedi 'Kara' her sabah yolunu gözlediği sahibine böyle sarılıyor

Günde 3 paket içtiği sigarayı bırakarak, buna harcadığı parayı sokak hayvanlarının beslenmesine ayıran Konyalı hurdacının hayvanlarla kurduğu duygusal bağ şaşırtıyor.

Görüntüler Konya'dan! Sevimli kedi 'Kara' her sabah yolunu gözlediği sahibine böyle sarılıyor

Konya'da hurdacılık yapan Mehmet Çetin (41), 11 yıl önce günde 3 paket içtiği sigarayı bırakıp,  buna harcadığı parayı sokak hayvanlarının beslenmesine ayırmaya başladı. Daha sonra bir minibüs alan Çetin, her gün kilometrelerce yol giderek, sokak hayvanlarına yiyecek bırakmaya başladı.

5d52d3343642bc8a827d7e2ab609669a.jpg

Yaklaşık 2 yıl önce sokakta gördüğü ve 'Kara' adını verdiyi kediyi de diğer hayvanlarla birlikte besleyen Çetin'in sevimli hayvanla zaman içerisinde kurduğu bağ, iş yerinin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.  


'KARA, BİZDEN BİRİ, HER SABAH KAPIDA BENİ BEKLİYOR'

Kara'nın 2 yıldır bakımını üstlendiğini ve artık onunla arkadaş olduklarını ifade eden hayvansever Mehmet Çetin, ''Kara, hani kedi olarak değil de bizden birisi, normal sıradan biri oldu. Her gün sabah kapımın önünde bekliyor. Arabada gelip sarılıyor. Çok farklı bir duygu. Bildiğin artık normal kedilikten çıktı sıradan normal bizle yaşayan biri haline geldi. Öyle ki beraber mangal yakıyoruz, beraber  yiyip içiyoruz" dedi.

14a0750770827d9e82aa0f8fa6890026.jpg

‘ÇÖPLERDEN TOPLADIĞIM MALZEMELERLE YUVA YAPIYORUM’

11 yıldır sokak hayvanlarını severek beslediğini ifade eden Mehmet Çetin, ''Köpekleri günlük besliyorum. Burada kediler var. Günlük kedileri besliyorum. Sokaktan bulduğum tahtalarla, onlara kulübe yapıyorum. Küvet bulursam onlara su içmeleri için götürüyorum. Günümün en az 2 saati bunlara ayırmış oluyorum. Hayvan sonuçta, ağzı yok, dili yok. Şimdi biz günde 3 öğün ekmek yiyoruz, bazen iki öğüne düşüyor, açlıktan duramıyoruz. Bunlar ne yapacaklar? O yüzden dolayı sevgi çok farklı bir şey. Herkes kapısının önüne bir tabak yemek bir kap su bırakmalı sonuçta bunlar da bir can" diye konuştu.

4bb615a7771fc572303a5148195fe7cb.jpg

‘GÜNLÜK 3 PAKET SİGARA KULLANIYORDUM SOKAK HAYVANLARI İÇİN BIRAKTIM’

Çetin, Konya'nın merkez Selçuklu, Karatay ve Meram ilçelerinde sokak hayvanları için günlük kasaplardan topladığı pay olarak adlandırılan parça tavuk et ve yaklaşık 1 ton suyu sokak hayvanlarına dağıtmak için kilometrelerce yol gittiğini belirtti.  Çetin,  ''Daha önce küçük bir aracım vardı. Hayvan beslemeye onunla gidiyordum ve sadece bir ton su götüre biliyordum. Tekrar gelip pay (parça tavuk eti) veya yiyecek götürüyorum; ama şimdi bu aracı satın aldım. Hem suyu hem de pay ve yiyecek götürüyorum'' dedi. 

8cd79be45ff1dcb37cb3a7989eb656f8.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.