Yaşlı kadın öldü, eşinde koronavirüs çıkınca cenazeye giden 19 akraba karantinaya alındı

Manisa’nın Kula ilçesinde kalp rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybeden kadının eşinde koronavirüs çıktı. Cenazeye katılan 19 akraba karantinaya alındı.

Yaşlı kadın öldü, eşinde koronavirüs çıkınca cenazeye giden 19 akraba karantinaya alındı

Kula ilçesine bağlı Narıncalı Pıtrak Mahallesi'nde yaşayan bir kadın, dün sabah kalp rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybetti.

HASTANEYE GÖTÜRÜLEN EŞİNDE KORONAVİRÜS ÇIKTI

Cenaze toprağa verilirken, kadının eşi rahatsızlanınca Salihli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Koronavirüs şüphesiyle yapılan test pozitif çıktı.

Bu gelişme üzerine filyasyon ekipleri cenazeye katılan ölenin birinci derece yakınları ile bu kişilerle temaslı tamamı akraba 19 kişiyi, 14 günlük süreyle evlerinde karantinaya aldı.

EKİPLER ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Filyasyon ekipleri gece yarısına kadar süren çalışmalarının daha sağlıklı yürütülebilmesi için Narıncalı Pıtrak Mahallesi'nde oturan vatandaşlardan, 24 saat boyunca evlerinden çıkmamalarını istedi.

Filyasyon ekiplerinin çalışmalarını tamamlanmasının ardından İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplanarak mahallede karantina uygulayıp uygulamamaya karar verecek. Filyasyon ekiplerinin çalışmaları devam ederken, İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri de vatandaşların evlerinden çıkmaması için uyarılarda bulunuyor.

“JANDARMA VE SAĞLIK PERSONELİMİZ SEFERBER OLDU”

Narıncalı Pıtrak Mahallesi Muhtarı Eşref Yağcı, "Bugün cenaze namazını kıldıktan sonra ölen yaşlı teyzemizin eşinin koronavirüs testinin pozitif çıktığı tespit edildi. Mahalle sakinlerimizin sağlığı için Sağlık Müdürlüğü hemen filyasyon çalışmalarını başlattı. Sağlık personelimizin çalışmaları aralıksız sürüyor. Vatandaşlarımızın sağlığı için gerekli tedbirleri alıyor, bilgilendirici anonslar yapıyoruz. Jandarmamız ve sağlık personellerimiz vatandaşlarımız için seferber oldu. Filyasyon çalışmalarının sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için mahallemizde ikamet eden vatandaşların 24 saat evden çıkmaması istendi. İnşallah mahallemiz ve vatandaşlarımız tez zamanda sağlığına kavuşur" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.