Ahmet Selim

Ahmet Selim

Yalancının mumu…

Yalancının mumu…

Diyanet cevap vermekten usandı, onlar yalan yazmaktan yorulmadı… Diyanet İşleri Başkanlığı Basın Müşaviri Burak Orhan, Birgün gazetesinin,  'Diyanet'in toplantıları çok yıldızlı' haberine sosyal medya hesabından, "Lüks tesis denilen yerin aslında kamuya ait bir misafirhane olduğu gizlenir. Adalet Bakanlığı’nın tesislerinde yapıldığı haberde görünmeyecek yere satır arasına konulur. İşiniz gücünüz Diyanet üzerinden algı yapmaya çalışmak." sözleriyle tepki gösterdi.

Meğer sadece küfürbaz değilmiş…

İşadamı Korkmaz Yiğit, İYİ Partili Lütfü Türkkan’ın kendisini kandırdığını söyledi. Yiğit "Onu ‘Camcı Lütfü’ olarak tanıdım. İnşaatlarımdaki cam işlerini ona verdim. Ama beni hem dolandırdı, hem küfretti" dedi.

Ama hangi Kılıçdaroğlu…?

Ana Muhalefet Partisi CHP Genel Başkanı gözünü başörtülülerin oyuna dikti. Onlardan oy almazsa seçilemeyeceğini anlayan Kılıçdaroğlu, meydanı boş bulunca başörtü savunucusu oldu. Habertürk’teki programda başörtü yasağının doğru olmadığını her platformda seslendirdiğini söyledi. Bununla da yetinmedi, iktidara gelince başörtülü bakan atayacaklarını söyledi. Söyledi söylemesine ama geçmişi yine peşini bırakmadı. 2008 yılında çıkan yasayla başörtü yasağı kaldırılırken, Kemal Kılıçdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu CHP’li milletvekillerinin Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) iptal başvurusunda bulundukları ortaya çıktı. Başörtülülerle de helalleşeceğiz diyen Kılıçdaroğluna vatandaşlar, ‘unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız’ şeklinde tepki gösterdi.

Cübbeli haksız mı?

Cemaatine ait kanalda ‘şehir sohbetleri’ yapmaya devam eden Cübbeli Hoca son programında;

"Marketler şöyle yaptı öbürü böyle yaptı. Devlet bile patates reyonu kurmak zorunda kaldı. Neden? Bereket yok. Allah bir kavme gazap ederse fiyatlar artar. Göller kurur. Irmaklar bol akmaz. Allah bize neden gazap ediyor? İçkiciler yüzünden mi kerhaneler yüzünden mi? Sen onlara tövbe için dua yap. Allah fuhuş yapana tövbe nasip etsin, eşcinsele tövbe nasip etsin. Sen suçu ona atma; hacı, hoca, sofi... Suç senin, suç benim…Ben vazife yapamadım, insanlara doğruyu anlatamadım. Onun için insanlar ateist oldu, deist oldu. “demiş.

Yanlış mı demiş?

Şaşırdık mı?

Gazeteci, televizyon programcısı Uğur Dündar en güvenilmeyen ünlüler arasına girmiş. 10 yıldan bu tarafa Türkiye'deki ünlülerin halk nezdinde güvenilirliğini araştıran MediaCat’in bu yılkı araştırması açıklanmış. En güvenilirler listesinde ilk üçe Haluk Levent, Müge Anlı ve Kenan İmirzaoğlu seçilmiş. Önceki yıllarda üst sıralarda olan Uğur Dündar ise 18.sıraya gerilemiş. Tabii ki şaşırmadık.

Sizi hacamatçılar sizi…

Ankara'da, hakkında yakalama kararı bulunan mahrem imam Mehmet S.'nin evinde arama yapılırken zili çalan FETÖ'den ihraç eski binbaşılar Ali A. ile Sencer G., karşılarında polisi görünce 'hacamat' yaptırmak için geldiklerini söylemişler.

CHP’linin din bilgisi bu kadar.

CHP’li Berhan Şimşek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilahi emir anlamında kullandığı 'nas' kelimesini sure olarak okuyunca rezil oldu. İzleyiciler bir dönem islami kesimin büyük beğeni ile izlediği Minyeli Abdullah filminde Minyeli’yi canlandıran Şimşek’i cahillikle suçladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan faizin ilahi kaynaklarımızda (nas) ne anlama geldiğini ifade etmek için bu terimi kullanmıştı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Selim Arşivi