Fatma Tunçer Öncü

Fatma Tunçer Öncü

Şok şok şok! Mustafa Kavuş’un iftar haberini yapan Sözcü muhabiri İP’li vekil ile iftarda yakalandı

Şok şok şok! Mustafa Kavuş’un iftar haberini yapan Sözcü muhabiri İP’li vekil ile iftarda yakalandı

Sözcü mantığıyla haber yapsam ya da muhalif olmak aklımı başımdan alsaydı tam da böyle bir başlık atardım bu yazıya. Çünkü dün gece paylaşıma sunulan bir fotoğrafta sokağa çıkma yasaklarının devam ettiği saatlerde İyi Parti Milletvekili Fahrettin Yokuş ve iki gün önce iftar organizasyonu yapılmadığı belirtilmesine rağmen Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’un İçişleri Bakanlığı genelgesine aykırı hareket ettiği haberini yapan Sözcü Gazetesi Konya temsilcisi Müslüm Evci aynı masada görüntüleniyordu. Ayrıca genelge gereği sadece paket servisi yapması  gereken bir lokantanın önüne  de bir masa konulmuştu.

Fotoğrafı paylaşan kişi programları için Konya’ya gelen Fahrettin Yokuş’a iftar yemeği ikram etmiş, topluca yenilen yemekten sonra da bir televizyon kanalına konuk olunmuştu.

sok-sok-sok-mustafa-kavusun-iftar-haberini-yapan-sozcu-muhabiri-ipli-vekil-ile-iftarda-yakalandi.jpg

Bu durumda yapılması gerekenleri hemen sıralayayım;

  1. Sözcü’ye sözcü gibi karşılık vermek
  2. Fotoğrafı görür görmez hayal gücünden de destek alarak sloganlar atmak
  3. Fahrettin Yokuş’u salgını yaymakla suçlamak
  4. Müslüm Evci’ye ele verir talkını kendi yutar salkımı türünden naralar atmak

Genelde bu tür şeyler yapılıyor günümüzde biliyorsunuz. Peki, ben ne yaptım? Üç gün önce Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’la ilgili haberleri gördükten sonra nasıl basın müdürü Mevlüt Sergül’ü arayıp bilgi aldıktan sonra yazımı yazdıysam, bu konuyla ilgili de Meslektaşım Müslüm Evci’yi aradım. Fotoğrafın gerçek olup olmadığını sordum. O da nezaketle cevap verdi. “Fotoğraf gerçek” dedi. “Ama ben iftarımı evimde yaptıktan sonra Sayın Vekil’e katıldım”. Yani özetleyecek olursak;

  1. Müslüm Evci iftar konusunda İçişleri Bakanlığı genelgesine aykırı bir davranış göstermemiş. Ama Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş genelgeyi hiçe saymış. Çünkü vekil hem toplu iftar yapmış, hem de yemek bittikten sonra maskesiz oturmaya devam etmiş.
  2. Ve ayrıca görülüyor ki restoranlar sadece paket servisi yapabiliyorken vekile özel masa açılabiliyormuş. Yani bazı yasaklar sadece vatandaşaymış.
  3. Sözcü Konya temsilcisi Müslüm Evci ise İçişleri Bakanlığı Genelgesine uygun hareket etmediğini düşündüğü Mustafa Kavuş’un haberini yaptığı halde hemen karşısında oturan Fahrettin Yokuş’u haber yapma gereği duymamış.
  4. İktidarı cenazeler ya da kongrelerle ilgili eleştiren muhalefet milletvekilleri bu konuda pek de  samimi değilmiş.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Fatma Tunçer Öncü Arşivi