Halis Demir Özkara

Halis Demir Özkara

Bir santrafor şart…

Bir santrafor şart…

Ankaragücü maçı beni endişelendirmişti. O maçta gerçekten iyi değildik. ‘Böyle devam edersek bu sezon sıkıntı yaşayabiliriz ‘ diye düşünmüştüm.

Başakşehir maçı bir miktar rahatlamamı sağladı. Bir kısmınızın bana kızacağından eminim. Çünkü kendi sahamız olarak kabul edeceğimiz Eskişehir’deki maçı kazanmamız gerektiğini düşünüyorsunuz. Bir miktar haklısınız ama bir de hadiseye şöyle bakmak gerekir:

Stadyumdaki malum durum nedeni ile maçı Eskişehir’de oynadık. Eskişehir kardeş şehrimiz. Ancak maça gelen taraftar sayısını hep birlikte gördük. O maç Konya’da olsaydı farklı olabilirdi. Seyirci baskısı karşı takımı bir tık geriye itebilirdi.

Bir kere bilmemiz gerekiyor ki, Başakşehir çok iyi bir takım. Geçen sezona Emre hoca ile başlasalardı şampiyon olmaları işten bile değildi.

Başakşehir geçen yılki kadrosunu bu yıl olabildiğince tuttu. Üstüne yeni oyuncular da aldı.

Her iki takım da Avrupa’da oynadı. Biz yenildik, onlar yenip tur atladı. Onlar bu maça daha iyi bir moral ile hazırlandılar. Biz ise hafta boyu üzerimizdeki olumsuz psikolojiyi atmaya çalıştık.

Bu maç kendimizi Süper Lig terazisinde tartmak için uygun bir maçtı. Rakibimiz güçlü olduğu için Konyaspor olarak gerçek gücümüzü görme imkânına kavuştuk. Benim değerlendirmem özetle, ‘fena değiliz, daha iyi olabiliriz’ şeklinde…

Oyun anlamında daha üzerine koymamız gereken konular var. Onu İlhan Hoca da görmüş olmalı ki, “önümüzdeki hafta biraz daha fiziksel açıdan toparlanma ile geçecek. “ dedi. 

Bizim gördüklerimiz de var.

Bu takımın santraforu yok. Bir santraforun yeri gelince maçın akışını nasıl değiştirdiğini spordan anlayan herkes bilir. Öyle inanıyorum ki iyi bir santraforumuz olsaydı Eskişehir’den elimiz boş dönmezdik.

Kalecimiz Sehiç geçen yılkı performansından bir şey kaybetmemiş. Bu maçta da iyi oynadı. Rahmanoviç kaçırmasaydı bugün farklı şeyler yazıyor olacaktık.

Takım halinde eksiklerimiz var ama birebirde iyi oyuncularımız var. Ben iyi bir santrfor transferi ile takımda çok şey değişeceğine inanıyorum.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halis Demir Özkara Arşivi