Halis Demir Özkara

Halis Demir Özkara

Bir yol kazası

Bir yol kazası

Gaziantep’teki 5 gollü maçta ortam da güzeldi, oyun da… Daha fazla istekli olan Gaziantep olunca kaybeden Konyaspor oldu. 

Gaziantep tehlike sınırından uzaklaşmak için bu maçı çok önemsiyordu. Maç öncesi demeçlerde ve kendi yerel medyalarına yansıyan haber ve yazılarda bunu görmek mümkündü. Konya ise güzel bir futbol ve iyi bir sonuç için yola çıkmıştı. Futbol güzeldi ama sonuç bizim için iyi olmadı. 

İlhan Hoca bugünkü maçı ‘yol kazası’ olarak değerlendirdi. Biz de öyle diyelim, öyle olsun. 

Gaziantep puanını 18’a çıkarıp amacına ulaşırken biz 26 puanda kaldık. Allah'tan üstümüzdeki Alanya ile bir altımızdaki Hatay puan kaybettiler de sıralamadaki yerimiz değişmedi. 

Süper Lig’de ilginç sonuçlar alınıyor. Geçen yılın şampiyonu Beşiktaş büyük hayal kırıklığı oluştururken, şampiyonluğa oynayan Galatasaray ve Fenerbahçe’de de benzer durumlar söz konusu. Ligin başında yazdığım yazılarda şampiyonluk için favorimin Trabzon olduğunu beyan etmiştim. Hala aynı kanaateyim. 

Bunu niye yazıyorum? Bize ne onlardan diyebilirsiniz. Şunu demek istiyorum. Avrupa hedefi Konyaspor için uzak bir ihtimal değil. Mesela Gaziantep maçında biraz daha dikkatli olabilseydik en azından 1 puanla dönebilirdik. Duran toplardan bu kadar kolay gol yemememiz gerekiyor. 

Bir şeyi de hatırlatmakta fayda var. İkinci yarı bu kadar kolay olmayacak. Takımlar eksiklerini kapatmaya çalışacaklar ve daha agresif oynayacaklar. Biz bu yarıda toplayabileceğimiz kadar puan toplamalıyız. Aksi halde 100.yılımızda hedefimiz olan Avrupa’ya gidemeyebiliriz. 

Haftaya maçımız pazartesi akşamı. Yeni Malatyaspor ile oynayacağız. Malatya takımı lig sıralamasında iyi yerde değil. Onlar da Gaziantep gibi Konya maçını çıkış maçı olarak görecekler. Konyaspor bu maçı ciddiye almazsa hata yapar. Ama ne şekilde olursa olsun maçın favorisi biziz. Doğru oynarsak farklı bir sonuç almamız işten bile değil. 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halis Demir Özkara Arşivi