Halis Demir Özkara

Halis Demir Özkara

Bu futbol alkışlanır!

Bu futbol alkışlanır!

Uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir maç izledik. 2-0’dan maçı döndürmek kolay değildir. Ancak büyük takımlar başarabilirler. Konyaspor bu maçla bir kez daha ‘büyük takım’ olduğunu gösterdi. Büyük şehrin büyük takımı olur. ‘Bizim Çocuklar’ gerçekten destan yazıyorlar. 100’üncü yılına layık bir futbol… Tebrikler!

İlhan Hoca’nın da dediği gibi birinci yarı ile ikinci yarı siyah ile beyaz kadar birbirinden farklı idi. İlk yarının sonlarına doğru maçı 2-1’e getirmek karşılaşmanın kader anıydı bence. Soyunma odasına umutla gittik. İkinci yarı ise birinci yarıya hiç benzemiyordu. Hem iyi oynadık hem de iyi oyunun karşılığını gördük.

Türkiye hiç olmadığı kadar hakemler konusunu konuşuyor. Biz konuşmalı mıyız, bilmiyorum. Takım iyi iken, şampiyonlar ligini hedeflemiş iken bu konuya odaklanmak doğru olur mu? Şahsım doğru olmadığını düşünüyor.

Hakemler konusunda iki durum söz konusu. Küme düşme tehlikesi yaşayan takımlar ile şampiyonluğa oynayan takımların hakem değerlendirmeleri farklı, diğer takımlarınki farklı. Bu ülkede hakemlerin tartışılmadığı bir yıl neredeyse yok. Üzülüyoruz.

Gelecek sezon öncesinden ilan edilmek üzere yabancı hakemlere maçlar verilse ne olur? Hiç öyle farazi bir görüş serdetmiyorum. Madem bizim hakemlerle olmuyor, o zaman dışarıdan hakem ithal edelim. Bakalım o zaman nasıl olacak.

Trabzonspor aldı başını gidiyor. Belki de tarihin en erken şampiyonluğunu ilan eden takımı olacaklar. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş.. Hiç öyle hakem falan eleştirmesinler. Bulunduğu yeri hak eden bir Trabzonspor var. Yine aynı şekilde lig ikinciliğini hak eden bir Konyaspor var. Hatayı kendilerinde arasınlar. Yıllar yılı dünya kadar paralarla transfer ettikleri futbolculara ödedikleri paraların bedelini ödüyorlar. Her birinin 5 trilyona varan borcu var. Borç batağındaki 3 büyüklerin bu yıl da gelecek yıl da yapabileceği bir şeyleri yok. Aklı başında, iyi yönetilen Anadolu takımlarının bu şansı iyi kullanması gerekiyor. Gelecek yıl şampiyon,  Trabzon dışındaki bir Anadolu takımı olabilir. Mesela Konyaspor neden olmasın?

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halis Demir Özkara Arşivi