Halis Demir Özkara

Halis Demir Özkara

Hatay’da künefe keyfi!

Hatay’da künefe keyfi!

Son haftaların izlediğim en güzel maçıydı.

Gol var, pozisyonlar var, güzel oyun var, oyun estetiği var.

M.Poku’nun birinci golü muhteşem, ikinci golü harikaydı. Her iki gol de haftanın gölü olmaya aday…

Maç henüz başlamıştı ki, Ahmet Çalık kendinden beklenmeyen bir hata yaptı. Çalık’ın cezasını El Kabi kesti. Karşılaşmaya 1-0 geriden başladık gibi bir şey oldu.

Sonrasında resmen Konyaspor resitali vardı. O ne biçim oyun, o ne biçim baskı, o ne biçim heyecan. Hop oturup hop kalktık. İnanın bu maçta yenilseydik dahi gam yemezdim.

Dakikalar 19’u gösterdiğinde beraberlik geldi. Serdar Gürler’in sağdan yaptığı ortaya M’Poku muhteşem vurdu. 1-1.

Hatayspor 31.dakikada 10 kişi kaldı. Serdar Gürler’in 45’inci dakikada üst direkten dönen topu kalecinin ellerinde kalınca ilk yarı 1-1 sona erdi.

İkinci yarının tek hâkimi Konyaspyor’du. Hatayspor’un cılız atakları Konyaspor defansında eridi. 54’üncü dakikada üstünlük sayımız geldi. Ceza sahasının içinde düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderen M’Poku takımını 2-1 öne geçirdi.

3’üncü dakikada hatalı bir geri pasta takımını 1-0 yenik duruma düşüren Ahmet Çalık 81.dakikada kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Son 9 dakikayı takımlar 10’ar kişi tamamladı.

85’inci dakikada Fatih’in güzel vuruşunu ondan daha güzel bir refleksle dışarı gönderdi kaleci Sehic.

İddia ediyorum bu ligin en kaliteli üç kalecisinden biri İbrahim Sehic. Sahip çıkmamız gerekiyor.

90+2’de gelişen hızlı atakta topu ağlara gönderen Ahmed Hassan, İttifak Holding Konyaspor'u 3-1 öne geçirdi. Maç bu skorla bitti.

Gecen yazımda ‘Ayrıl da gel Konyaspor’ demiştim. Ayrıldı geldi. TEBRİKLER. İkinci sıra rekabetinde Hatay’ı biraz geriye ittik. Geriden rakibimiz artık Başakşehir. İleride ise Trabzonspor.

Trabzon başkanı Ahmet Ağaoğlu, ‘Şampiyonluk için Konyaspor da dikkate alınmalı’ gibi bir laf etmişti. Katılıyorum. Aramızda 9 puan var ama daha ligin bitimine de çok hafta var. Böyle gidersek şampiyonluk adayıyız.

Nazar değmesin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halis Demir Özkara Arşivi