Halis Demir Özkara

Halis Demir Özkara

Kartal kanatlandı!

Kartal kanatlandı!

Futbolda her şey mecrasında aksa ne güzel oluyor. Dünkü maçta seyirciler nefis bir maç izlediler. Farklı kaybetmesine rağmen Gaziantep cenahından maçın yönetimi ile ilgili herhangi bir eleştiri gelmedi. Zaten işin doğası gereği gelmemeli.

Hakemler veya onların üst kuruluşları maçın sonucuna tesir edecekse ne o maçı oynamanın bir anlamı var ne de izlemeye gitmenin. Rize garabetinden sonra nihayet güzel bir maç izledik.

Daha ilk dakikalardan itibaren üstünlüğünü kabul ettirdi Konyaspor. Erol Bulut’un talebeleri güçlü Konyaspor karşısında varlık gösteremediler.

Konyaspor dün şiir gibi oynadı. Kaleciden defansa, orta sahadan ileri uca herkes görevini layıkıyla gerine getirdi. Daha iyi nasıl olabilirdi diye kafa patlatmaya gerek duyulmayacak kadar mükemmel…

Takımın iyi yönlerinden biri de herkesin gol atabilmesi. Dün Bytyqi, Ahmet Hassan, Hadziahmetovic ve Michalak gol atma başarısı gösterdi. Birbirinden güzel dört golü, birbirinden güzel dört oyuncu attı.

Yarışmak güzel. Fenerbahçe, bize karşı son maçlarda yapılan malum haksızlıklardan sonra geçen hafta bir puan önümüze geçmişti. Bu hafta hem onlar hem biz galip gelince sıralama değişmedi. Belli ki ikincilik için yarış devam edecek. Bir maç dahi tökezleyen yarıştan kopacak.

Artık her maçımız final maçı. Her maça yenmek için çıkacağız-çıkmalıyız. Dün gündüz oynanmasına ve Ramazan’a rağmen seyirci sayısı fena değildi. Ancak rakibimiz ile kıyasladığımızda dünkü seyirciyi en az ikiye katlamamız gerekiyor. Fenerbahçe önceki gün dolu stada oynadı. Unutmamalıyız ki, bu sezon Konyaspor’un gelmiş geçmiş en başarılı sezonu. Bir yıl önce söyleselerdi inanır mıydık? Avrupa Şampiyonlar Ligi için Fenerbahçe ile yarışacağız… Ruya gibi. O halde kıymetini bilmemiz gerekiyor.

Hem Fenerbahçe’nin hem de Konyaspor’un bu hafta sonu oynayacağı rakipler güçsüz. Fenerbahçe Rizespor, biz Malatyaspor ile oynayacağız. Malatyaspor’un 1.Lige düşmesi kesinleşti. Rize’nin de durumu farklı değil.

Konyaspor yönetimine bir tavsiyem var. Yenimalatyaspor’da çok güzel birkaç oyuncu var. O gözle de maçı izleseler iyi olur. Gözlemleyebildiğim kadarıyla ileride Tetteh, orta sahada Hafez ve Münir iyi oyuncular.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halis Demir Özkara Arşivi