Halis Demir Özkara

Halis Demir Özkara

Konyaspor şaşırttı!

Konyaspor şaşırttı!

Doğrusu ne böyle bir oyun hayal etmiştim, ne de böyle bir skor.

Ligin son sırasındaki bir takıma karşı oynadığımız oyun beni endişeye sevk etti. Haftalar sonra kendi evimizde böyle oynamamalıydık. Belki 3 puanı aldık ama oynadığımız oyun gelecek adına beni kaygılandırdı.

Objektif bir değerlendirme yapacak olursak…. Oynadığımız oyunla bu maçı kaybedebilirdik de… 3 puanı hak ederek kazandığımızı hiç kimse söyleyemez.

Oyun adına en sevindirici konu kaleci Erhan’ın performansı. Hafta içinde en korktuğumuz mevki kale idi. Sehic’in yokluğunda Erhan’ın nasıl bir performans göstereceğini tahmin edemiyorduk. Erhan sayılmayan goldeki hatasının dışında iyiydi. Ancak serbest vuruştan gelen topu ıskalamaması gerekiyordu. Allah’tan el nedeni ile gol sayılmadı. Aksi halde maçın sonlarına doğru yenilen bu gol nedeni ile bugün farklı şeyler konuşuyor olabilirdik.

İlhan Hoca maçı "Bugün 3 puan bizim için üst sıralarda yer almak adına önemliydi. Burada iyi bir sinerji de oluşturmak istiyorduk. Oyunun kontrolü bizde olsa da pozisyon yaratma konusunda sıkıntılar yaşadık. Etkili geçişler yakaladık ama efektif olamadık. İkinci yarıda skor arttırabilirdik." Şeklinde yorumladı.  Hoca etkili geçişler yakaladık diyor ama ben aynı fikirde değilim. Pek etkili olduğumuz söylenemez.

Bizim sayılmayan goller vardı. Her ikisinde de hakemlerin verdiği karar doğru. Pozisyonlar ofsayttı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Stadyumu Türkiye’nin en güzel stadyumu. Hibrit çimlerle daha da güzelleşti.  Birkaç haftadır hep hibrit çim soruluyor bize. Kısaca anlatalım: Hibrit çim;  suni çim ile doğal çimin birleştirilmesi sonucu ortaya çıkan bir spor sahası zemin çeşidi olup diğerlerine göre daha fazla bir maliyet gerektirmektedir. Doğal çim tohumları ile suni çim ipliklerinin birlikte zemine ekilmesi sonucu zamanla büyüyen doğal çim yapraklarının suni çime tutunarak sağlam ve dayanıklı bir zeminin elde edilmesi sağlanıyor.  Ve bugünden itibaren artık Konya stadyumunun çimleri daha sağlam bir yapıya kavuşturuldu denilebilir.

Konyaspor’un başarılı olması için herkes elinden geleni yapıyor. Yönetim, Büyükşehir Belediyesi, basın, seyirci… Oyuncular da bugüne kadar bunun karşılığını verdi. Ancak Ümraniye maçı için aynı şey söylenemez. Seyircinin maça ilgisi de iyiydi.

Oyun bizi şaşırttı. Ama kendi stadyumumuzda ilk oynamanın heyecanına verelim. Zira aynı oyunu önümüzdeki hafta Antalya’da oynarsak sonuç aynı oymayabilir. Çünkü Antalyaspor Ümraniye’ye benzemez.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halis Demir Özkara Arşivi