Halis Demir Özkara

Halis Demir Özkara

Maç güzel, sonuç adil…

Maç güzel, sonuç adil…

İki dost takımın mücadelesinde puanlar kardeşçe paylaşıldı. Her iki tamımın da galibiyet için oynadığı maçta göz zevkine hitap eden güzellikler vardı.

Bir önceki yazımda Konyaspor’un namağlup psikolojisini üzerinden atması gerektiğini yazmıştım. Bu, çok önemli bir konu… Mağlup olmama duygusu ağır basınca, futbolun gerçeklerinden uzaklaşılıyor. Son haftalarda abone olduğumuz beraberlikleri bu psikoloji ile açıklayabiliriz.

Şüphesiz maçın iki kahramanı vardı. Her iki takımın kalecileri… Sehiç’de Serkan da yüzde yüzlük goller kurtardılar.

Şimdi milli maç arasına gidiyoruz. Bu ara, genel bir değerlendirme için önemli bir fırsat… Konyaspor 100.kuruluş yılında güzel futbol oynuyor, iyi sonuçlar alıyor. Ligde hiçbir takım Konyaspor kadar hazır görünmüyor. Şampiyonluğa oynayan takımların aldıkları sonuçlar göz önünde. Bu durumu iyi değerlendirebilirsek, ilk yarıyı tahminlerimizin üzerinde bir yerde bitirebiliriz.

İkinci devrenin bu kadar rahat geçmeyeceğini herkes bilir. Bir taraftan şampiyonluğa oynayan takımlar, diğer taraftan düşmemeye oynayan takımlar… Can havli ile oynayacak her takım. Tabi ara transfer döneminde eksikler de giderilecek. Bunun için bu yarıda daha fazla puan almanın yollarını araştırıp bulmalıyız.

Alanyaspor iyi futbol oynuyor. Son birkaç sezonu iyi yerde bitirdiler. Bülent hocanın da takıma kattıkları var elbette. Bülent Hoca da, İlhan Hoca da maç sonu değerlendirmesinde sonucu adil bulduklarını söylediler. Ben de katılıyorum.

Evet beraberlikler kötü sonuç değil ama evimizdeki bu maçı almalıydık. Alacak gücümüz de vardı. Ama olmadı. İki sonraki haftaya inşaallah.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halis Demir Özkara Arşivi