Halis Demir Özkara

Halis Demir Özkara

Serdar Gür’ledi Cikalleshi yağdı

Serdar Gür’ledi Cikalleshi yağdı

İzmir bize hayırlı geldi. Dün basketbol, bugün futbol.

Konyaspor Basketbol 6. hafta maçında deplasmanda Bornava Belediyesi Karşıyaka ile dün karşılaşmış ve çekişmeli geçen maçı 69-59 yenmişti.

Bugün de futbol ile güldük. Konyaspor zevkli bir maçın ardından Göztepe’yi 2-0 gibi net bir skorla mağlup etti. Galibiyetin deplasmanda gelmesi ayrı bir mutluluk. Ayrıca rakibin Göztepe olması da farklı bir haz yaşattı. Mutluyuz, sevinçliyiz. Zira Göztepe bize ters gelen bir rakip.

Göztepe taraftarına da bir çift sözümüz var ama bugün sırası değil. Onlar hatalarını biliyor. Rakip kim olursa olsun, Konyaspor taraftarı centilmenliğini de beyefendiliğini de kaybetmez.

Maça dönersek. İzmir’de farklı bir sonuç da çıkabilirdi. Her iki takımın da amacı galibiyet olunca, zevkli ve her an skorun her iki takımın da lehine dönebileceği bir maç izledik. Mesela ilk dakikalarda buldukları yüzde yüzlük pozisyonu gole çevirebilselerdi maç farklı sonuçlara gidebilirdi. İptal edilen gollerinde el ile oynama olmasaydı veya hakemler görmeselerdi… Göztepe’nin direkten ve Sehiç’ten dönen topları da vardı. İlk 15 dakikada sonuca gitmek istediler ama istediklerini tam olarak sahaya yansıtamadılar. Bence maçın kırılma dakikaları bu dakikalardı.  Sonrasında biz dengeyi sağladık ve oyun bizim lehimize döndü. İkinci yarının başlarında da aynı şeyi yapmaya çalıştılar, baskı kurdular, ama yine başaramadılar.

Tabi diğer taraftan bizim de soncu farklılaştıracak pozisyonlarımız vardı. Maçın başlarında Skubiç ile bulduğumuz pozisyonu  gole çevirebilseydik… İkinci yarıda yakaladığımız fırsatları değerlendirebilseydik…

Daha birçok ihtimalden bahsedilebilir. Futbolun güzelliği burada... Ancak herkesin bildiği gibi tek ihtimal geçerli… O da skorboarda yansıyan sonuç. O sonucu gururla sunmalıyız ki, 0-2.

Serdar Gürler & Cikalleshi A.Ş, bugün büyük işler başardı. Muhteşem bir uyum vardı. Bu uyum gelecek maçlara da yansıyacak gibi. Eğer yansırsa farklı güzellikler yaşayacağımız kesin. Her iki oyuncunun daha önce Göztepe forması giymiş olması ise gözden kaçmaması gereken bir diğer ayrıntı. Tabi İlhan Palut’un bir önceki takımının Göztepe olması da hatırlanmalı.

Bugün şans bizden yanaydı. Hep başkalarından yana olacak değil ya…

Hemen bir uyarı yapmalıyım. Bu deplasmandaki başarı, bir sonraki maçta devam ederse daha da değerli olur. Milli maç arasından sonra Rize ile sahamızda oynayacağız. Gevşememeliyiz. Rize can havli ile oynayacak. İlk yarıyı üst sıralarda bitirebilmek için Rize’yi yenmemiz gerekiyor.

Tahmin ediyorum taraftar İzmir fatihlerini o maçta yalnız bırakmayacak. Keyifli bir sezon geçiriyoruz. O gün çayı keyifle içmeye var mısınız?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halis Demir Özkara Arşivi