Halis Demir Özkara

Halis Demir Özkara

SÜPER KONYASPOR

SÜPER KONYASPOR

Bu maça gelmeden önce Konyaspor 11 puanla lider Beşiktaş’ın arkasından ligde ikinci sıradaydı. Hatayspor’un ise 1 puanı vardı. Ligde 1’e puanı olan Ümraniye ve Ankaragücü ile birlikte son 3 sırada yer alıyordu.

Sahamızdaki malum durum nedeni ile karşılaşma Eskişehir’de oynandı. Gündüz sıcağında oynanan maçta oyuncuların zorlandığı her hallerinde belli oluyordu. Seyirciler de keza sıcaktan aynı şekilde nasibini aldı.

Tadına doyulmaz bir maç izledik ilk 30 dakikada. Konyaspor’un bariz üstünlüğünün görüldüğü seyir zevki yüksek üçte birlik bölümün ardından Hatayspor dengeyi sağladı.

Üstün oynadığımız ilk 30 dakikada gol yakalayabilsek durum daha farklı olabilirdi.

Dengeyi sağlayan Hatayspor’un birinci yarının son bölümünde tehlikeli pozisyonları da oldu. Ancak her iki takım da ilkyarıda gol atmaya muvaffak olamadı. İlk yarı 0-0 bitti.

İlk yarıda her iki takımın kalecisinin başarılı kurtarışları vardı.

İkinci yarıya Konyaspor hızlı başladı.  Konyaspor’da46 dakikada yapılan Robert Muriç-Bruna Paz değişikliği sonuç getirdi. 66’ıncı dakikada Bytyqi’nin ortasını Soner Dikmen kafayla Bruna Paz’a indirdi, bu oyuncunun ağları sarsması ile Konyaspor 1-0 öne geçti.

Soner 73 dakikada iki defa kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonları gole çeviremedi. Soner 86’ıncı dakikada yeniden gole yaklaştı ancak Hatayspor kalecisi başarılı bir müdahale ile gole izin vermedi.

Konyaspor ikinci yarıyı baştan sona üstün oynadı. Eskişehir’den lider dönüyoruz. Pazartesi akşamı Beşiktaş’ın Başakşehir ile maçı var. Ben Beşiktaş’ın tökezleyeceğine inanıyorum.

Konyaspor aynı zamanda müthiş bir rekora imza atarak altı maçın ardından kalesinde gol görmedi. Sehic tam 540 dakikadır gol yeniyor.

Tebrikler Konyaspor, süpersiniz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halis Demir Özkara Arşivi