Halis Demir Özkara

Halis Demir Özkara

Üç güzel gol, üç güzel puan.

Üç güzel gol, üç güzel puan.

Konyaspor kümede kalma mücadelesi veren zayıf rakibini güzel bir oyun ve iyi bir sonuç ile geçti. 3-0.

Bir gün önce aldığı farklı galibiyetle sıralamada Konyaspor’un önüne geçen Fenerbahçe’den ikinciliği alan Konyaspor, muhteşem oyunu ile rakibine gözdağı verdi. Göztepe maçında galibiyetten ziyade güzel oyunun tadına vardık. İkincilik için yarışırken zaman zaman oyunun güzelliklerini göremiyoruz. Dün öyle olmadı. Konyaspor oynadığı oyunla ‘ben bu maçı nasıl olsa alırım’ havasındaydı. İzleyicilere de maçın keyfini çıkarmak kaldı.

Birbirinden güzel üç gol izledik. Cikaleshi klasını konuşturdu, genç Oğulcan süper ligdeki ilk golünü attı, Bytyqi’nin muhteşem çalımları izleyenleri büyüledi. Helal olsun.

Konyaspor, Ramazan-ı Şerif’i hücrelerine kadar yaşamakta olan Konya’ya güzel bir ramazan hediyesi vermiş oldu. Dünkü sonuçlar gösterdi ki tek rakibimiz var, Fenerbahçe… Kim derdi ki günün birinde Konyaspor, üç büyüklerden ikisini ekarte edecek, biriyle yarışacak. Bu günleri de gördük ya… Şükür.

Göztepe aslında zayıf takım değil. İyi oyuncuları var. Ancak nedense ligin ortalarına doğru bir düşüş yaşadılar. Bu düşüş halen devam ediyor. İzmir’in diğer takımı Altay’da da durumlar pek iç açıcı değil. İzmir, sezonun sonunda iki takımını da kaybedebilir. İzmir büyüklüğündeki bir şehrin mutlaka süper ligde temsil edilmesi gerektiğini düşünüyorum. İnşaallah geriye kalan maçlarda toparlarlar.

Kritik bir haftaya giriyoruz. Cumartesi günü Rize deplasmanında oynayacağız. Fenerbahçe ise bir gün sonra ezeli rakibi Galatasaray ile… Rize’de tıpkı Göztepe gibi kümede kalma mücadelesi veriyor. Ligin bitimine 7 hafta var. Ligden düşme tehlikesi yaşayan takımların ne zaman ne yapacağı bilinmez. Bazen disiplinden uzak ama agresif oynarlar. Oyuncular büyük takımlara karşı göze girmek için ek çaba sarf ederler. Artık Konyaspor’da büyük takım olduğuna göre daha dikkatli olmamız gerekiyor.

Bu hafta biz yener, Fenerbahçe takılırsa büyük avantaj elde ederiz. Bence dananın kuyruğunun kopacağı hafta bu hafta.

Göztepe maçında oynadıkları gibi oynasınlar yeter. Yüzüncü yılımızda Şampiyonlar Lig’inde oynamak yakışır bu takımı. Bu şehre…

Ben inanıyorum.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halis Demir Özkara Arşivi