Ramazan Danış

Ramazan Danış

Arada Yazar / İLAHİ SİSİ GÜLDÜRDÜN BİZİ

Arada Yazar / İLAHİ SİSİ GÜLDÜRDÜN BİZİ

''Ey Araplar bu utanç size yeter, Türkiye'nin Libya'yı işgaline ne zaman ses vereceksiniz'' diye bas bas bağırıyor. Gerek duyulursa da Türkiye ile savaşmaktan çekinmezmiş. Oysa herkes tarafından bilinen bir gerçek var o da kendisine verilen sürenin dolmasının yakın olduğudur. Kim mi? Bunu diyen KAVMECİ Abdülfettah Said Hüseyin Halil es-Sisi'den İsrail'in güvenliği için darbe ile başa getirilen ve Mücahit seçilmiş lider MURSİ'nin ölümünden sorumlu kişi.

Süresinin dolma meselesine gelince Sisi Mısır halkının ayaklanmasını sağlayacak ve Mısır’ı karıştıracak idi.

Sonra Amerika oraya demokrasi getirme bahanesi ile girecek İsrail'in sözde vadedilmiş topraklar hikayesine katkı sağlayacaktı. Halkı sokağa dökmek için sözü geçen tüm Alimleri zindanlara soktu, yanına sözünden çıkmayan sözde Alim taifesi doldurdu tutmadı. KAVMECİ SİSİ baktı ki Müslüman kardeşler harekete geçmiyor, ne yapsalar boş o zaman bir plan yapılmalı ve halk galeyana gelmeli. Ne idi bu plan Dünya'nın gözü önünde MURSİ'nin şehit edilmesi olayını tezgahladılar. Sonuç yine istenilen olmadı. Amerika için Mısır'a girme hayalleri suya düştü. Amerika bu sefer B planını devreye soktu. Dünya'nın gözü önünde kendi yarattığı DEAŞ’çıları sözde bir anlaşma ile Sina Çölüne gitmelerine izin verdi. Çok yakın zamanda DEAŞ Mısır'da hortlarsa hiç şaşırmayın. Çünkü Amerika Mısır'dan DEAŞ'ı temizlemek için Mısır'a girecektir. Ne hikmetse Rusya Suriye'yi işgal ettiğinde SİSİ'den ses duymadık. İsrail Filistin’in, Golan Tepelerini işgal ediyor SİSİ'den haber yok. İsrail Sina'nın bazı yerlerini işgal ediyor SİSİ'yi gören yok. Ama Libya'yı Fransızlar’dan, Rus paralı askerlerinden ve sömürgecilerden Türkiye'nin kurtarmasına gelince davul bir yana tokmak bir yana gelecek şekilde bas bas bağırıyor. Mısır'da müzik sektörü Dünya'nın en iyi yönetilen sektörlerindendir. keşke SİSİ biraz ders alsa idi. HAFTER'de aynı görev ile geldi LİBYA'nın başına bela oldu ortalık karışacak AMERİKA sözde darbeci Hafterden LİBYA'yı kurtarmak için koşa koşa gelecekti. Lakin evdeki hesap çarşıya uymadı. Bir TÜRK topçusunun atışları karşısında çaresiz kalan Hafter'den bir nane olmayacağını anlayan AMERİKA, TÜRKİYE'nin haklı ve yerinde çıkışı ile şaşkına dönmüş dengeleri korumak adına sesini gür çıkaramamıştır. Ses çıkarma olayını ise bazen bağlayıp bazen serbest bıraktığı ipini elinde tuttuğu sözde lider dediği darbeciler kanalı ile dillendirmektedir.

Korkular aslında sadece LİBYA değil yapılan munhasır ekonomik antlaşma neticesinde Doğu Akdeniz'in TÜRK GÖLÜ olması yönündeki çalışmaların önüne geçmek.

Burada bir parantez açmak istiyorum (Bütün bu art niyetli söylemlerin aynısının Türkçe versiyonunu dile getiren içimizdeki SİSİ'lerin ne yapmak istediklerini ise bu Kadirşinas Millet gayet net biliyor) 

Şimdiler de ise KAVMECİ SİSİ Türk ordusu ile gerekirse savaşırız naraları atmaya başladı. Buna bir tek kargalar değil Mısır halkı'da gülüyor. Çünkü SİSİ'nin askerleri o kadar zor durum da ki her biri her bir işi yapar olmuşlar. Çarşıda salatalık satmaktan tut da çölde su satıcılığına varana kadar. Sürekli askerler askere gelmeyin asker olmayın türküsü çalmakta en ufak bir çıtırtıda SİSİ'ye isyan bayrağını açmaya hazırlar.

KAVMECİ SİSİ başlıkta ilettiğimiz söz ışığında Arap dünyasında ki halkın ne tepki verip vermeyeceğini tartıyor ama hiç bir ses verilmediğini de alenen görüyor. Çünkü Arap halkı şunu çok iyi biliyor TÜRKİYE orda doğru işler yapmakta SİSİ ve benzeri yapıların ise kime hizmet ettiğini de aşikarca bilmekteler. Artık halka rağmen bir şeyler yapmanın o kadar kolay olmadığını gayet iyi biliyor.

Çocukluğumuzda derin tarih bilgimiz yok iken oynadığımız isim şehir ülke oyununda MISIR yazılınca ‘Hadi oradan Mısır 'dan ülkemi olur? Mısır patlatılır oğlum’ diye dalga geçerdik...

 

Yeni yazımızda buluşmak üzere...

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ramazan Danış Arşivi