Ramazan Danış

Ramazan Danış

ÇUMRA'YA EFSANE BELEDİYE BAŞKANI GELECEK

ÇUMRA'YA EFSANE BELEDİYE BAŞKANI GELECEK

Çumra'nın köyünde doğmuş ve Çumra'nın bir evladı olarak yıllar sonra böyle bir başlık ile memleketimin adını da bir yazıda bir araya getireceğim hiç aklıma gelmezdi.

Durmuş Ali ÇALIK Rahmetli gibi, Recep KONUK gibi (vb) ismi söylenince hizmetleri akla gelen Çumra'da böyle bir efsane belediye başkanı ağırlamak bizi de heyecanlandır.

Başkanları anlatan yazıma ara vermeme sebep;

06.02.2023 saat 04.17 de Kahramanmaraş ilimizde meydana gelen asrın felaketi idi. Hani birilerinin şov yapmak için gittiği ’’ DEVLET NEREDE?’’ diye siyasi nara attıkları,  İftar sofraları kurup depremzedeleri iteleye kakalaya kovdukları,  her türlü şovu yaptıktan sonra ayrılıp ‘’hani nerde Devlet? ’’ diyenlerin sonra da bunu oy almak için yaptıkları ortaya çıkanların Devletten başka kimsenin kalmadığı deprem bölgesi sebebiyle ara vermiştim.

Gel Gelelim Çumra'ya gelecek efsane başkana…

Bir insanın bu denli efsaneleşmesi ve bunu da hizmet sektörü olan üstelik siyasi bir kurum olarak bilinen belediye başkanlığı yaparak kazanması her baba yiğidin harcı değil.

Anılarımın hala tazeliğini koruduğu ve yakın çalışmaktan büyük onur duyduğum EFSANE BAŞKAN bizlere belediyeciliğin nasıl yapıldığını staj yapan bir öğrenciye anlatır gibi nakış nakış bize öğretti.  Belediyecilikte küsme olmadığını her vatandaşın bir işyerindeki müşteri haklılığı neyse o hassasiyette olunması gerektiğini öğretti. En büyük sözü de ‘’Konya Resmi anlamda Büyükşehir ama zafer de bir hafta beklesiniz hiç görmediğiniz bir dostunuzun oradan geçtiğini görecek kadar küçüktür. Unutmayın Konya’nın tek idarecisi ben değilim, yer altından da yönetenler var.’’ Yalan siyasetle yalan belediyecilik bir gün yüzünüze vurulacak zamanı olan bir olaydır. 5 yıl uzun bir zaman değildir ve o zaman gelince karşısına çıktığınız halkın karşısın da yalan siyasetiniz gizli saklı işleriniz ortaya dökülür, rezil olursunuz. Kraldan çok kralcılar çıkar ama ileride hayırla anılmak istiyorsanız Kralın siz olduğunu bilmeli hizmet ettiğiniz vatandaş’’ derdi.

Bu yazıları yazarken kendimi yaşayan canlı tarih gibi hissettim ne kadar çok yazılacak şeyler var ki sırf Efsane Başkanı anlatmak istesem diğer yakın çalıştığım Büyükşehir Belediye başkanlarıma sıra biraz geç gelebilir.

Bana Kültür Daire Başkanlığı bünyesinde geleneksel sanatlarımızdan olan Çocukların hafızasında yer eden KUKLA TİYATROSU’nu kur talimatından sonra bir gün makamına çağırdı ‘’ eeeee  iş sahibi olacaksın, bizim İsmail yurt dışına MALEZYA’ya gidecek. Ondan önce ablası var zaten seni aradan çıkaralım everelim dedi. Meğerse Babamla konuşulmuş 27 yıllık hayat arkadaşımı istemeye gittik. Kayınvalideme dönerek

-Bana bak has KONYALI (Meramda bağı Türbe önünde evi olanlardan)kızını oğlumuza istiyoruz. İşi de var aşıda bu iş için düşünceni hele bi de hele…

-benim iki erkek evladım var biri öz oğlum İsmail biri de özden oğlum Ramazan DANIŞ ve bir gelin kızım olursa dünyalar benim olur diye.

Kız tarafı istekleri sıraladıktan sonra EFSANE BAŞKANIM Halil ÜRÜN ile göz göze geldim. "Hallederiz" manasında kırptı gözünü ve samimiyet dolu göz kırpması gibi başladı ve bitti düğünümüz de.

Günlerden bir gün Larende caddesi üzerinden giderken MUHACİR PAZARI diye bilinen mevki de uğultular gelmekte idi. Neler oluyor diye yaklaştım. Otobüsler, insanlar, ağlayanlar, sevinenler meğersem hacca gidecekler orada toplanıp hareket edecekmiş Hemen öğrenir öğrenmez belediye santralinden efsane başkanı arattırıp konuştuk. İnsan selinden bahsettim gelmesi gerektiğini burada insanlarla sohbet etmesi gerektiğini söyledim.

Ses cihazı veya ona benzer bir şey var mı diye sordu. Rehberlerin elinde ki megafonlar pek işe yaramıyordu. Hemen Tiyatro seyyar sahne otobüsü şoförümü aradım acilen intikal etmesi gerektiğini söyledim. En fazla 5 dakika içinde orada olabileceğini söylese de pek inanmadım. Sebebi bu kişi 130 kiloluk ama kaptanlığıyla her daim övündüğüm Ahmet ÖZEL dediği sürede ses yayın aracını getirip sahnesini açtı. Cep telefonu yoktu ama şuna emindim GELİYORUM RAMAZAN dedi ise mutlaka gelir. Gelince insanlar o kadar mutlu oldular ki efsane başkan hac dönüşü Hurmalarını yemek için ziyaretler sözü verdi. Tek tekte ziyaret etti. Kendiliğinden gelişen bu etkinlikten memnuniyetini dile getiren efsane belediye başkanına ben ikinci bombayı da patlattım.

- Aslında başkanım Mehter Takımımız var her celp dönemi askerlerimizi de otogardan uğurlarsak deyince

Talimatı yapıştırdı bana –kesinlikle organize etmelisin.

ÇUMRA 2019 YEREL SEÇİMLERİNE GELECEK OLURSAK.

Seçim çalışmaları için kendisini aradım.

H.ürün- ooooo efendim Ramazan

Ben- (selamlaşma vb bittikten sonra) BABA Çumra Belediye başkanı arkadaşım, eğer fırsatınız olur ise Çumra'ya gelmenizi istirham edeceğim.

H.ÜRÜN- Evladım benim programını SKM yapıyor. Ben onlara ileteyim. Hem sistemi bozmamış oluruz hem de İL BAŞKANIMIZ HASAN ANGI beyfendinin kendine ve yönetiminide incitmemek gerek.

BEN- Siz nasıl uygun görürseniz Çünkü sizin gibi EFSANE BAŞKANIN adaya desteği yakışır.  İl Başkanıma ve size şimdiden hürmetlerimi iletiyorum.

Ve birgün…

Çumra’ya SEÇİM ÇALIŞMALARI İÇİN İL BAŞKANLIĞI SKM merkezini (23 Mart 2019) arayıp bugün Çumraya hangi büyüğümüzün görevlendirildiğini sorduğum da, karşımdaki ses ÇUMRA'YA EFSANE BELEDİYE BAŞKANI GELECEK dendiğinde Efsane sözünü duyunca hepimiz sevindik. Anladık kimden bahsedildiğinî Zaten adının bile gelmesi büyük bir coşkuya sebep olsa da kendi gelince neler olur diye düşünmek bile istemedik. Yıllarca bize belediyeciliği öğreten zaman zaman hata yapsak ve kulağına gitse direk arayıp yetkili idarecimiz olmasa bile ‘’- size böylemi öğrettim.’’ Diye fırçasını atan birinden bahsediyoruz.

Yaşı kemale ermiş diye düşünüp ona yorucu bir seçim programı yapmayalım diye düşünürken SKM ziyaret ve konuşmasının hemen akabinde sahaya indik. Önce Rahmetli başkandan yapacakları ve söz verdiği icraatları dinledi ve halkın arasına karıştı. Boyu uzun adımları geniş          olan efsane başkana yetişmek ne mümkün, ha şurada dinlenir, ha burada çay içer bekleriz, ha şurada sohbet eder oturur. Desekte ne mümkün Vay vay vay ki ne vay Allah uzun ömür versin o yaşına inat hepimizin yorgunluğu hal ve hareketlerimizden anlaşılmasına rağmen şuraya da buraya da oraya da gidelim dedikçe herkes pert. Ama onun Çumra’mıza gelmesi kendi gözleri ile Çumra’mızdaki eksiklere bizatihi kendi penceresin bakması yapılması gerekenleri görmesi Bizim ufkumuzu açtı.

Rahmetli Halit OFLAZ’a dönüp  ‘’- bak ben senin adına da bazı sözler verdim, eğer benim sözümü yere düşürürsen herhangi bir Çumralı karşıma geçip şöyle söz vermiştiniz derse diğer dönem adaylığı düşünme çünkü ben sözünün eri olmayanın önüne engel olurum. Bu sözleri yaz (sanki içine doğmuş gibi) ölümlü kalımlı dünya Tüm meclis üyelerin ile bu dediklerini paylaş. Sana bir şey olsa en azından onlar yerine getirir. Ne demiş Necip Fazıl

“Ustada kalırsa bu öksüz yapı,

Onu sürdürmeyen çırak utansın.’’ (Halit OFLAZ Kardeşime Allah rahmet eylesin)

Efsane Başkan Halil ÜRÜN bey bana dönüp ‘’- bak Ramazan Halit başkanın halkına yapılması için söz verdiği özelliklede benim yanımda ve benim de teyit ettiğim sözlerinin takipçisi sen olacaksın. Tecrübeli bir belediyeci olarak bunları takip edip bana bildirirken ola ki Kamu da aşamayacağınız bir durum söz konusu olur ise de haberim olacak. Arkadaşım falan diye de kayırma olmayacak, hem Çumralı birisin böylelikle Çumra'ya yapılan hizmetleride göz ardı etme ettirme Beytül Mâl Emanettir, değerlidir. Yetimleri Garipleri koruyup kolla, parayla herkes hizmet eder, paramız yok diye öteleme hizmetleri Zoru görünce Beni emanetçi seçtiler deyip yan gelip yatma, ŞEHRÎ EMÎN emanetin sahiplerine hizmeti gerektirir. Bak Ramazan beni nasıl takdim buyurdu efsane başkan sizleri ziyaret ediyor diye. İnşaallah sen de bu şekilde ismi söylenenlerden olursun" dedi Halil ÜRÜN başkan

Her Büyükşehir Belediye Başkanlarımdan belediyecilik adına çok şey öğrenmiş olmama rağmen

Konya’yı TÜRKİYE’DE BİR NUMARA yapmış bizi de belediyeciliğin her alanında tam anlamıyla yetiştirmiş. Akparti kurucu genel başkan yardımcısı ve babam diye hitap ettiğim güzel insan ve onun kıymetli ÜRÜN ailesine.

Hürmetlerimi iletiyorum.

Burada Efsane başkan Halil ÜRÜN ile ilgili yazı serisine son verirken en geniş manada HATIRALARIM isimli kitapta bulacaksınız.

halil-urun-cumra.jpeg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Ramazan Danış Arşivi