Ramazan Danış

Ramazan Danış

İÇKİ ŞİFA MI VERİYOR? / Arada Yazar

İÇKİ ŞİFA MI VERİYOR? / Arada Yazar

Sahte içki öldürüyor da,  gerçek içki şifa mı veriyor!

Maide Suresi'nin 90. ayeti şöyle: 

“Ey iman edenler! (aklı örten) içki (ve benzeri şeyler), kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak, şeytan işi birer pisliktir. Onlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz.”

Günlerdir haberlerde sahte içkiden zehirlenmeleri ve ölümleri izlemekteyiz. Sanki bir borsa kurulmuş ya da sayaç makinası ile her gün ölenlerin ve hastaneye yatanların sayılarındaki artışlar veriliyor. 

Hele bir de Ramazan Bayramında şekeri,  Kurban Bayramında eti nasıl yememiz gerektiğini anlatan, önünde Prof. unvanı olan bilim adamlarının yaptığı gibi.

Bu sahte içki olayında da hemen bir bilene soralım programı yapar gibi profesörler mikrofonlara engin ve çok derin sahte içkinin yan etkisini, insan vücudunda oluşturduğu semptomları anlata anlata bitiremiyorlar.

Dahası tavsiye bile veriyorlar. İçkilerinizi tanıdık yerlerden alın. Kokusu şöyle olmalı rengi böyle olmalı falan filan...

Yetmiyor, bir de evde yaptıkları alkolleri tüketmemeleri, etil ile metil alkolün farkını alanın da satanın da anlayamayacağı şeklinde. Aklı selim biri de çıkıp yahu ne yapıyorsunuz! Ayet var Hadis-i Şerif var demiyor.

Bir anda tonlarca sahte metil alkol ele geçirildi diye bir başarı öyküsü gibi sunulan haberler de etil alkol sanki çok iyiymiş gibi aktarılıyor.

El insaf el vicdan.

-'' İçki bütün kötülüklerin anası'' dememiş mi efendimiz!

Bir de sebep olarak gerçek alkol çok pahalı imiş insanlar ucuz diye bu yola başvuruyormuş. Tamam, bunu anladık sahte alkol öldürür, gerçek alkol ne yapıyor şifa mı veriyor? 

Dünya'da her üç kişiden birinin içki kullandığı gerçeğini ne yapacağız? Burada sevindirici olan erkeklerin kadınlara oranla daha az içki kullanıyor olması mı?  15 ila 50 yaş arası kadınlarda ve erkeklerde ölüm oranları toplamı %16 ise varılacak sonuç  gerçek alkol de öldürüyor.

Alkol kaynaklı ölüm oranları dünya genelinde yılda 1 milyon 800 bin kişi. 

Peki alkol kaynaklı yıkılan aileler, darmadağın olan insanlar ve kaybolup giden hayatlar.

Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre trafik kazalarının %65'i, Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü verilerine göre boşanmaların %80'i, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı verilerine göre eşlerine şiddet uygulayanların %70'i, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı verilerine göre işe gitmeyenlerin %60'ı alkol kaynaklı olup, alkol kullananlardan oluşmaktadır.

Şimdi o soruyu tekrar soruyorum.

Sahte içki öldürüyor da, gerçek içki şifa mı veriyor?

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ramazan Danış Arşivi