Ramazan Danış

Ramazan Danış

KUKLACI GELDİ HAANIIIM… / Arada Yazar

KUKLACI GELDİ HAANIIIM… / Arada Yazar

Uzun yıllar geleneksel Türk tiyatrosu yapan birisi olarak kukla gösterileri ile Konya’mızda bir nesil benimle yetişti. Sokakta hangi çocuk görse “Aaaa bu abi bizim okulda veya bizim mahallede gösteri yaptı” diye tebessüm ve hayretle bakarlardı. Mahalle şenlikleri adı altında başlattığım direkler arası kültürden minikler nasibini alsın diye hizmet aşkı ile koşturduğum yıllardan bir gün Selçuklu Belediyesi adına rahmetli Kör Ahmet amca ile birlikte bir mahallede hazırlık yaparken balkondan içeri karısına KUKLACI GELDİ HAANIIIM… diye bağıran bir adamın sesi ulaştı, baktım ve gülümsedim…

Ne zaman bir etkinlik görsem hemen aklıma o ses gelir. Şimdiler de ise nerede bir olay olsa yine aklıma bu söz gelmeye başladı. Bir kukla sanatçısı en fazla iki adet kukla oynatabilir, diğer bir kuklayı YARDAK (yardımcı) olmadan oynatamaz. Şimdilerde bakıyoruz, o kadar kukla ve kuklacı var ki hangisini seyredeceğimizi bilemiyoruz. Kimin ipi kimin elinde diye düşünmekten kendimizi alamıyoruz. Bir bakıyorsunuz Fransa Lideri Libya’da HAFTER hortluyor, bir bakıyorsunuz Lübnan’da sokakta patlamalar oluyor dönüp Yunanistan’ın yanındayım dediğinde uçan kaçan bir hükümet izliyoruz, bir bakıyorsunuz Ermenistan’da Azeri kardeşlerimize saldırı.

Aslında dünyanın şımarık çocukları olan İsrail, Yunanistan, Ermenistan Devlet olmaktan çok birilerinin kuklası olarak hareket etmekten başka bir şey değiller.

Olay gerçekte ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi ile Rusya’nın Büyük Avrasya Projesinin güreşinden başka bir şey değil. Olayın özü TÜRKİYE’NİN ÇEVRELENMESİ...Türkiye’nin bu çevreleme neticesinde en büyük etken ve problem olarak görülen her argümanın canlı tutulması gerekmektedir. Yıllardır (46 yıl) Kıbrıs sorunun çözüme kavuşturulmaması bu nedenledir, 30 yıldır AGİK’in Dağlık Karabağ işgalini çözmemesinin altında yatan gizli sır budur. Uluslararası emperyalistlerin Suriye’nin kuzeyini problemli hale getirmesinin özünde yatan gerçek sebebin özünü oluşturur. Libya’yı Hafter almış olsa idi, Akdeniz ülkeleri ile birlik olup Türkiye’yi çevreleyici etkenin içinde yer alacaklardı.

Peki, bütün bunların sebebi ne diyecek olursak Türk Dünya’sının büyük hayali olan KIZILELMA ÜLKÜSÜ’nün önüne geçmek için tampon bir bölge oluşturulması, Ermenistan’ı bu denklemde oyun bozucu olarak kullanmak. KIZILELMA ÜLKÜSÜ’ne yaklaştırmamak için dört koldan saldırı ve provokasyon çıkartarak Türkiye’nin enerjisini başka yönlere çekmek.

Artık Türk olan herkes şu söyleme geçti: Eskiden TÜRKÇE KONUŞAN ÜLKELER cümlesi kullanılır iken şimdi TÜRK DEVLETLERİ diye anılmaları düşünülen Kızılelma Ülküsüne adım adım gidildiğini göstermektedir. Rusya SSCB iken İslam’la veya Türk ünvanı olan sömürge altında tuttuğu devletlere askeri bir hazırlığa sokmadı, kullanabileceği ülkelere verdiği silahlar SSCB dağılınca TÜRK DEVLETİ olarak anılan ülkelere savaş açmada büyük kolaylık sağladı. Ermenistan 1992 yılında Dağlık Karabağ’ı alarak KAFKAS’ya Coğrafyasında geçiş olarak kullanılacak köprü vazifesi görecek bu yerin arasına hançer gibi girerek direk bağlantı yolunu kesmeye yönelik bir çabanın sonucudur.

Mantar gibi arada bir ortaya çıkan bu şımarık tavırlar aslında bir tavır olmaktan öte bir mangalın maşa olayı bir atın yuları bir it’in zinciri bir kuklanın oynatıcısı olarak  karşımıza çıkan pis bir oyun hilesi.

Tüfek çıktı mertlik bozuldu sözünün yerini bugün kuklacılık çıktı mertlik bozuldu diye düzenlemek lazım. Çok yakında Azerbaycan kendi göbeğini kendi keserek haklı davasında Ermenistan’ı alt edip bu savaşı kazanacaktır.

Peki sonra ne olacak? Kuklacılar AZERBAYCAN’ın yanında olduğunu söyleyen ve hava sahasını Ermenistan’a kapatan GÜRCİSTAN’I karıştırmaya başlayacaklar. Vay sen misin TÜRKLERİN aynında olan. Kim ne derse desin. Rabbim necip Türk Milletini muzaffer eyleyecektir buna inancımız tamdır. Dualarımız Azerbaycanlı gardaşlarımızladır.

Yukarıdaki cümlemde bahsettiğim kim KİM KARDASHİAN değildir. Kendisine sorsanız 66 milyon takipçisi olan şahsa Ermenistan’ın yerini bilebilir mi sanmam ama sürekli AZERBAYCAN ve TÜRKİYE aleyhine propaganda yapıp karalamaktadır.

Azerbaycanlı gardaşlarımızın cehennem adası olarak bilinen NARGİN adasında atalarımız için yaptıklarının bedelini ne yapsak ödeyemeyiz. Sizlerden isteğim LÜTFEN NARGİN ADASI’nı bir inceleyin ve okuyun orada yaşananları öğrenince KAFKASYA birlikteliği KZILELMA ÜLKÜSÜ’nün gerekliliği bir kez daha ortaya çıkacaktır.

Buraya kadar bazı şeyleri anlarım da bir şeyi anlamam! CHP‘li Başkan Yardımcısı ve emekli büyükelçinin bütün dünyanın gözü önünde Türkiye aleyhine açıklamalar yapıp ERMENİSTAN’ın yanında yer aldığını görünce aklıma o mahallede karısına seslenen adamın kulaklarımda bıraktığı cümle geliyor…

KUKLACI GELDİ HAAAANIIIMM

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ramazan Danış Arşivi