Ramazan Danış

Ramazan Danış

NE ENGİN DİNÇ MÜDÜRMÜŞ BEEEEEEE!

NE ENGİN DİNÇ MÜDÜRMÜŞ BEEEEEEE!

Ümraniyespor galibiyetinde zor da olsa kazanılan 3 puanı alınca, Bedesten içinde bir ayakkabı boyacısı kardeşimizin yürekten gelerek söylediği dilimize pelesenk o cümle ile başlamak istiyorum. NE KONYASPORMUŞ BEEEEEEE!

Birkaç haftadır yazımın başlığını ararken, Konyaspor-Ümraniyespor maçına gittim.

Uzun zamandır sahanın çim probleminden dolayı uzak kaldığımız sevdalısı olduğumuz Konyaspor’un maçında takımı yalnız bırakmak olmaz diye.

En son yazım da KONYA EMNİYETİ UYUYOR MU? idi. O yazıda ismi geçen Çevik Kuvvet mensubu arkadaşları görünce merhaba demek için yanlarına uğradım. Geçmiş yazı başlığı ile selam verdim: KONYA EMNİYETİ UYUYOR MU?

Babacan bakışlı biri hafif tebessüm edip benden önceki anlattığı konuya devam etti. Etrafındaki sivil, resmi ne kadar polis varsa konuşan kişiyi “Müdür konuşuyor” edası ile değil de daha çok anlattıklarından ders çıkartılacak bir ustanın nasihatini dinler gibi dinliyorlardı.

Acaba dedim yanlış mı anlaşıldım diye düşünürken. İsminin EMRE A…. olduğunu öğrendiğim Çevik Kuvvetten sorumlu 4. sınıf emniyet müdürlüğünün yanı sıra Çevik Kuvvet’te 17. yılını tamamlamış bir meslek büyüğünün konuştuğunu öğrendim.

Düşmana kartal bakışlı olacağından şüphe duymayacağım Emre A…. müdürün omuzunda bulunan çelenk ve yıldıza sahip olmanın çok ötesinde bir babanın evlatları ile konuşur gibi konuşması hoşuma gitti. Veda edip ayrılırken bahsedeceğim asıl konu patladı. Bir anda Başmüdür Engin DİNÇ Bey’in adı geçti.

Emre Müdür: Arkadaşlar Başmüdürümüz yola çıkmış stadyuma geliyormuş. İnsanları rahatsız edici davranışlardan da kaçınarak sizlerden isteğim. Arkadaşlar anonsu takip etmişlerdir. Her zaman olduğu gibi sayın başmüdür sizinle gurur duysun herkes görevini layıkı ile yerine getirsin. Başmüdürümüze tebessüm yakışıyor.

Belki içerik olarak bakıldığında ne var bunda denilebilir. Fakat Emre müdürün tonlaması bir talimat değildi. Başmüdüründen bahsederken sözlerinin tınısında hasretle beklenen abiniz ya da çok sevdiğiniz babanız geliyor sanırsınız.

İncitmemenin vücut bulmuş hali. “Yürek okyanus ise dil onun kıyısıdır.” demişler. Bu gözler kimleri görmedi ki daha önce! Çakarlı araçlar ile  mahiyetinin önce gelip ahkamları kesip …………. Beyi şuradan alacağız. Şurayı boşaltın oradan alacağız cümlelerini çok duymuş biri olarak. Başmüdür geliyor diye kimse rahatsız edilmedi.

Bir de stada girişinde görelim Engin DİNÇ müdürü dedim. Beklentim önde kulağında telsiz başlığı ile insanları “açılın açılın” ile iterek gelen korumanın arkasında gelen müdürü beklerken…

Hiç de öyle olmadı. Evet, YANILDIM.

Maç başlamak üzereyken tüm protokolün ön koltuğu boş iken sağdan 4. koltuğa oturan takım listesini kontrol edip İl Gençlik Spor Müdürü ile selamlaşıp maçı izleyen babacan Anadolu yiğidi.

Bir polis müdür beyi görünce saygı anlamında kalkacak oldu. Göz talimatı ile rahatsız olma, dedi.

Aklıma Devlet Büyüklerini Koruma Şube Müdürü Enver G….’nin söyledikleri geldi.

Bir önceki yazımı okuduktan sonra beni arayıp, “Tüm koruma birimindeki başta kendi olmak üzere ekip arkadaşları 5. İslami Dayanışma Oyunlarındaki yüksek tempo çalışmalarını açıklarken her ne kadar görevimiz de olsa görevimizi yaparken Başmüdürümüzün bize bizim de ona olan sevgimiz sıfır hata ile iş yapmamızın temelini oluşturmaktadır. O bize baba oldu biz de hem vatana hem de başmüdürümüze hayırlı evlat olma düsturundayız.” dedi.

Görevi gereği ismi bende gizli bir kardeşim “Önceki görev yaptığı birimde alanı itibari ile Başmüdürüm benim idolümdür. Ara ara bizimle bir araya gelmek için karakolları denetlemez ziyaret eder. Hal hatır sorar kısaca bize kendimizi kıymetli hissettirir.  

Memleket adına 15 Temmuz darbe gecesi TRT’de yaptığı kahramanlıktan bahsettikten sonra…

Bak abi geçenlerde bir alt geçide bir araç düştü. İçinde gençlerin olduğu. İşte o kaza anons edilip olay yerine trafik ve itfaiye ekibinden önce Başmüdürümüzün varmasını bırak, kazaya müdahale ediyor, ekipleri yönlendiriyordu.

ne-engin-dinc-mudurmus-beeeeeee.jpeg

Bir şey dikkatimi çekti, kazazede gençlere şoka girmesin diye her cümlesi “Siz bu vatan için lazımsınız, siz bu ülkenin geleceğisiniz”  anlamına gelecek kelimelerle cesaretlendirmesine şaştım kaldım.” dedi.

O esnada ben de patlattım, “Desene kardeşim şimdi trafik ekipleri olay mahalline giderken Başmüdürümüzün yüzündeki tebessümü kaybetmesin diye daha da hızlılardır.”

Rabbim Engin DİNÇ gibilerin sayılarını artırsın.

Konyaspor ile başladık söze, yine ona yakışanla bitirelim.

NE ENGİN DİNÇ MÜDÜRMÜŞ BEEEEEEEE!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ramazan Danış Arşivi