Ramazan Danış

Ramazan Danış

Sözümü dudaktan gözümü budaktan ayırmam!

Sözümü dudaktan gözümü budaktan ayırmam!

Kıymetli dostlar…

Sizlere bu köşeden seslenmeyeli epey zaman oldu. Bir çok kişinin bilmesine rağmen belki haberi olmayan vardır diye bir hatırlatma yapayım. 31 Mart 2024 yerel seçimleri için memleketim olan Konya’mızın şirin ilçesi Çumra’dan Akparti Belediye Başkanlığı için Aday olmaya niyetlenmiş idim. Bu süreçte yaşadıklarımı en ince detaylarını çoooook uzun bir zaman sonra buradan sizlere harfi harfine, kelimesi kelimesine yazacağım günler geldiğinde yazarım. Bakalım o günler de kim öle kim kala. Herkes bugüne kadar yerel seçimlerden yana sonuçları ve nedenleri açısından kendince bir yorum da bulunmuştur. Ben biraz bakış açımı değiştirip seçim sathı mahallinden edindiğim izlenimlerimi de katarak Konya seçim sonuçlarına Büyükşehir Belediye Başkanlığında alınan oylara yapılan eleştirilerin haksızlığını ortaya koyacağımı düşünüyorum.

Bundan 6 yıl önce Dünya Belediyeler Birliği ve Konya Büyükşehir belediye Başkanımız sayın Uğur İbrahim ALTAY beyefendinin ismi onay aldığın da biraz da espirili bir şekilde "UĞURLU Konya’mıza UĞURLU gelir UĞUR Başkan" diye dillere pelesenk bir yaklaşım koymuş idim ve bunda yanılmadığımı Sayın Uğur İbrahim ALTAY başkanımızın Pandemiye rağmen Depremlere rağmen ekonomik krize rağmen hizmetleri artarak kasamız bereketlenerek gerçekleştirdi.

Bu oy oranını hakkedecek ne yapmadı ki 6 yılın sonunda böyle oldu.

En son proje tanıtımı toplantısında herkes gördü ki eksik ya da yapılmayan bir şey kalmamış ikinci beş yıla ise Konya tarihinde derin yer edinecek projelerini de çat çat çat aktardı. Bütün hizmetlerini ilçe, mahalle ayırımı yapmadan. O zaman bu kadar hizmet varsa merkez de alınan oyların aksine taşra ilçelerinden gelen bu sonuçlar niye?

İçlerinde yakın dostluklarım da olan ilçe belediye başkanları da olsa doğruyu söylemek boynumun borcu. Sayın Cumhurbaşkanımız hep şunu söyler, ‘’Yük olan değil yük alan insanlarla yol yürümek güzel olanı’’ ben de zaten bu sözü üzerine adaylığa çıkmıştım ama KIZILELMA kelimesinin bile anlamını tam bilmeyenler için ÇUMRA KIZILELMA olmuş bizim haberimiz yok. Neyse asıl konumuza dönelim. Taşra ilçe belediye başkanlarımızdan bazılarının yapılan hizmetler açısından her şikayet konusunu BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZ kaynaklı diyerek işin içinden sıyrılma çabalarını ço0k defa yaşadık. Ancak ilçelerine yapılan iyi olan her şeyi kendi hanelerine yazdırma çabası GÜNEŞİ kapatıp AY olma arzularından başka bir şey değil. Bazı belediyeler kendi bütçeleri ile WC bile yaptıramayacak durumda iken Büyükşehir bütçesi ile Büyükşehirden ilçelerine gelen yatırımların açılış törenleri biter bitmez CHANGE başlatıp hemen koca koca tabelalar ile kendi isimlerinin yazılması yoluna gittiler. Banklarını bile üretemeyenlerin Büyükşehir den temin ettikleri banklarda ki isimleri kazıdıklarına bu gözler şahit oldu. Gittikleri her yerde bu hizmeti size ben getirdim havasını atmayı bırak bazılarına bunu ben Konya Büyükşehir Belediyesinde gördüm dese Oraya da ben verdim diyecek kadar gözlerini kaçıra kaçıra ağzından yalanı rahatça kaçırırlar.

Proje tanıtım toplantısından sonra Cumhur İttifakı adaylarının bir çoğu kendi ilçelerine yapılacak yatırımları not almaya bile gerek duymadıklarını gördüm. Ve seçim sathı mahallinde açılan Seçim Koordinasyon Merkezlerinde ihmal edilen açılış yapılınca hatırlatma da bulunsak bile hatalarını kabul etmeyenler hep kendilerine oy istedi. Kraldan çok kral olma, dam demeden dama çıkma heva ve heveslerinin kurbanı ettiler Sayın Uğur İbrahim ALTAY başkanımızı.

Oysa söylemleri şu olsa idi hemşerilerine ‘’Bakın aman ha buraya merkezden çok hizmet almak için KONYA İÇİN GÜÇLÜ BİR ADIM diyen Uğur Başkana ne beni ne de ilçemizi mahcup düşürmeyelim’’ deselerdi bambaşka oy oranlarına şahit olabilirdik. Ama diyemezler çünkü Uğur İbrahim ALTAY başkanın hizmetlerine kendi isimlerini yazmışlardı bile. Güneşe balçık değdi bi kere

Ben buna sayın Uğur İbrahim ALTAY başkanımızın güvenini kötüye kullanıp HAKKINI çalmak Hizmet GASBI yapmak diyorum.

Gözünle göremiyorsan PİRE’dir

Görüyor da anlamadıysan HİLE’dir

Kanun koyuculara akıl vermek haddim değil haddime değil. Ama fikrimi açıklamak ta hür irademin gereği ise Büyükşehir kanunu müsaade eder mi? kanuna ek yapılabilir mi ? bilmem. Olması gereken Belki bundan sonra taşra ilçelerine Tüm Daire Başkanlıklarına Bağlı ve hepsini sıralı amir kabul eden ve o ilçede Büyükşehir Belediyemizce yapılacak alt yapı, sosyal ve kültürel alandaki tüm Hizmetleri takip edici, hizmet ve etkinlik üretecek bunu da taşra da bulunan tüm kurumlarla yürütebilecek Büyükşehir Belediye kaynaklı istek ve şikayetleri Konya Büyükşehir Belediye Başkanını ve kurumunu temsil ettiği bilinci ile hareket edecek bir yapı olmalı diye düşünüyorum.

Kalın sağlıcakla...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ramazan Danış Arşivi