Halis Demir Özkara

Halis Demir Özkara

Bir hata 6 puan

Bir hata 6 puan

Geçen haftan Serkan Kırıntılı’nın yaptığı hata üç puana mal olmuştu. O hata bizden bu hafta bir üç puan daha götürdü. 

Serkan Malatyaspor maçında ceza sahası dışında topu elle alınca kırmızı kartla oyun dışı kalmıştı. Kırmızı kart cezalısı olunca bu hafta da oynayamadı. Kale de Ertuğrul’a kaldı. 

Bu tür durumlar yedek oyuncular için, kendilerini göstermeleri bakımından önemlidir. Ertuğrul bu şansını kullanamadı. Tek suçlu Ertuğrul mu? Değil elbette. Sadece yapılan bir hatanın nelere mal olduğunu anlatmak için, meselenin altını çizelim istedik. 

Takım olarak tabiri yerinde ise tel tel döküldüğümüz bir maç oynadık. Hiç bir varlık gösteremedik. Bunun nedenleri mutlaka araştırılacaktır. 

Aykut Hoca şu üç maça mercek tutmalı. Deplasmanda Göztepe ile yaptığımız maç. Malatyaspor ile burada oynadığımız karşılaşma ve Fenerbahçe maçı. 

Neden bu üç maçta bu kadar kötü oynadık. Futbol bu, mağlup da olursun, galip de gelirsin. Bu gayet normaldir. Ama bu kadar kötü oynayarak olmamalı. Fener maçında rakip oyunculara jeneriklik gol görüntüleri verdik. Konyaspor bu değil, olmamalı. 

Puan sıralamasında kötü yerde değiliz. Mesele sıralama da değil. Mesele oynadığımız oyun. Daha doğrusu oynayamadığımız oyun. 

Yenilgiyi değil, oynadığımız futbolu hazmedemiyorum. Bu oyunu ne bu şehir hakediyor ne yönetim ne de Aykut Hoca... Yazık. 

Hatayı Ertuğrul’da aramıyorum. Ertuğrul’un önünde arıyorum. Defansımız gerçekten kötüydü. İlerideyken kaptırdığımız topta, geri dönmeyi başaramadık. Ozan’a adeta gel-at dedik. Dördüncü golde Volkan’ın Gustavo’ya kaptırdığı topa ne demeli?

Bir de Aykut hoca defansif oynatır derler. Defansımız bu maçta yerinde yoktu desek yanlış söylemiş olmayız. 

Gollerin dördünü ceza alanı dışında çekilen şutlardan yedik. Bu, ilk oluyor. Aykut Hoca’nın tespitleri doğru. Buralardan bu kadar kolay gol yememeliyiz. 

Fenerbahçe ligin başından bu yana ilk defa bu kadar hızlı oynadı. Bir çok takımda olduğu gibi Fenerbahçe’de de takımın yerli yerine oturduğunu görüyoruz. Zaten öyle olur. İlk 7-8 maç yeni-eski oyuncuların kaynaşması açısından önemlidir. Bu haftaların sonlarına doğru takım iyi oynamaya başladıysa, işler yolunda gidiyor demektir. Fener’de işler yolunda ama bizde değil gibi. 

Gelecek hafta oynayacağımız Gençlerbirliği maçı bu açıdan büyük önem arzediyor. Ya o maçta gereğini yapacağız, ya da....

Bu cümlenin sonunu siz tamamlayın.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halis Demir Özkara Arşivi