Halis Demir Özkara

Halis Demir Özkara

Hep böyle olsun

Hep böyle olsun

Son yazım şu cümle ile bitiyordu. “Kalan son üç maçtan 3 puan alsınlar razıyım” 

Geldi 1, kaldı 2. Konyaspor mevcut kadrosu ile daha iyi yerlerde olmayı hak ediyor. Malatya maçı ile başlayan olumsuzluklar zinciri nihayet bu maçla koptu. Konyaspor ligin şampiyonluğa oynayan, Avrupa’da destan yazan takımı Başakşehir’den puan almayı başardı. Bu puan sıralamadaki yerimizi değiştirmeyebilir ama dönüş adına çok şey ifade eder. 

Ben Aykut hocaya inanıyorum. Ne yapar ne eder takımı düze çıkarır. Konu ile ilgili hiç bir şey bilmediğim halde Hoca Ali Çamdalı’yı getirerek yaptığı hatanın bedelini ödedi. Bu benim şahsi düşüncem. 

Transfer politikası da eleştirilebilir. Forvet hattındaki alternatifsizlik mutlaka görülmeliydi. Aykut Hoca’nın Bajic’e olan güveni boşa çıkınca toparlamak mümkün olmadı. Bajic olsa bile alternatif oyuncular mutlaka olmalıydı. Sanırım devre arasında el atılacak ilk bölge burası.

Maça gelince. Konyaspor dirençli duruşu ile 1 puan almayı hak etti. Aykut Hoca’nın sezon başından bu tarafa yapmayı arzulayıp da yapamadığı takım oyunu emareleri görülmeye başladı. Başakşehir son dakikalarda tüm gücüyle yüklendi. Buna rağmen defansta açık vermememiz önemliydi. İyi takım savunması yapmamız dikkate değer bir gelişme olarak ifade edilebilir. Kalede Serkan gayet iyiydi. Maçın kahramanıydı da denilebilir. Serkan’ın üzerindeki ölü toprağını söküp atması gelecek adına umut verici... Genel anlamda oyun üstünlüğünün sahibi Başakşehir olsa da, deplasmanda böyle güçlü bir takıma karşı tutunabilmek pek kolay değil. Konyaspor bugün oyunda kalma ve güvenle  oynama adına iyi iş çıkardı. 

İlginç bir haftayı geride bıraktık. Şampiyonluk için oynayan tüm takımlar puan kaybetti. Üç büyükler, dört büyükler, beş büyükler tarumar oldu. Artık yeni büyükler oluşuyor. Sivas, Malatya, Alanya... İnşaallah en kısa sürede Konyaspor. 

Kendi sahamızda Trabzon'u yenebilir Alanya’dan puanla dönebiliriz. Çok zor değil. Geçen hafta iki puana razıydım. Ama şimdi değilim. 4  hatta 6 puan alabiliriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halis Demir Özkara Arşivi