Halis Demir Özkara

Halis Demir Özkara

İlaç gibi 3 puan

İlaç gibi 3 puan

Süper Lig’in 2019-20 sezonu ikinci devresi Ankaragücü- Konyaspor maçı ile başladı. 

İki takımın şiddetle puana ihtiyaç duyduğu maçta gülen taraf Konyaspor oldu. Hem oyun üstünlüğü hem de pozisyon üstünlüğünün açık ara Konyaspor’da olduğu bir maç izledik. Ankaragücü atak üretmede zorluk yaşarken, Konyaspor iyi değerlendirmesi halinde farklı kazanacağı bir maçı son dakikalarda bulduğu golle kazandı. 

Ara transfer döneminde forvet hattını Thuram ile güçlendiren Konyaspor, ligin alt sıralarından kurtulmaya çalışan Ankaragücü karşısında ofansif bir futbol sergiledi. Konyaspor birçok gol pozisyonundan da yararlanamadı.

Ara dönemde uyum konusunu öncelleyen Aykut Hoca ikinci devreye arzuladığı takım oyunu ile başlamak istiyordu. Öyle de oldu. Birinci döneme oranla daha güvenle oynayan, daha uyumlu bir takım vardı sahada. 

Gol  90+2’de Levan Shengelia’dan geldi. Asisti yapan Bajic ve ondan da önce topu defanstan döndürüp atağı başlatan Selim Ay’ı da goldeki katkılarından dolayı tebrik etmek gerekir. 

Galibiyet ve alınan üç puan çok değerli. Ancak harcanan yüzde yüzlük 3-4 pozisyondan yararlanamamak da mutlaka mercek altına alınmalı. Pozisyonlar bu kadar ucuz harcanmamalı.

Haftaya ligin güçlü takımlarından Galatasaray’ı konuk edeceğiz. Zor bir maç olacak. Galatasaray maçı öncesi alınan üç puanın altın değerinde olduğunu söylemeye gerek yok sanırım. Bu galibiyetle Konyaspor 10 maçlık galibiyet hasretini sonlandırırken Shengelia ilk golünü attı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halis Demir Özkara Arşivi