Hüseyin Taşkıran

Hüseyin Taşkıran

Konyaspor ''paşalar'' gibi

Konyaspor ''paşalar'' gibi

Takım gibi oynadık, gol olduk yağdık, attığımız kadar kaçırdık, hücum futbolu diye veryansın edenlere ezber bozdurduk, PAŞALAR gibi üç puanı aldık, geldik.

İç sahada kaybettiğimiz puanların telafisi niteliğinde bir maç oldu bizim için. Tüm takımın saldırdığı, istediği ve başardığı, deplasmanda 3 farkla kazanılan harika bir maç. Tebrik etmekten, teşekkür etmekten başka ne diyebiliriz? Tek kelimeyle kusursuzdu Konyaspor. 

Ligin başlarında 7. 8. haftaları işaret eden KOCAMAN oyun olarak ne kadar haklı olduğunu tüm ülkeye ispat etti. Netice itibariyle Kasımpaşa deplasmanı 3 farkla maç kazanılabilecek bir deplasman değildir çoğu takım için. Bunu akıl dolu oyunla ve mücadele ile başaran Konyaspor'un neler yapabileceğini, KOCAMAN'ın işaret ettiği haftalarda oyun olarak nelerin değiştiğini hep birlikte gördük. 

Yarış varsa Konyaspor da var mesajını ilan ettik... 

*

Futbolcuların performansına gelecek olursak;

Mevki gözetmeksizin her oyuncunun gol atabilirim dediği bir maçtı. Serkan bile gol atsa şaşırmazdık. Çünkü Konyaspor bireysel başarıdan takım başarısına nasıl sıçranırı gösterdi herkese. Golcü ünvanı olmayan, ünvanı olup bu sezon gönderilen isimlerin olmadığı takım, şimdi daha iyi bir "takım" oldu. 

Haftalardır harikalar çıkaran Serkan şanssız gol yese de iki pozisyonda yine alkışı hakketti. 

Savunma hattını emanet alan dörtlü "geçit yok!" Dercesine her pozisyonu eritmesini bildi. Kasımpaşa'nın baskılı olduğu anlarda kontra atak hazırlayan, topa vücudunu koyup Serkan'a dahi vermeyen harika bir savunmaydı. Özellikle Alper ve Skubic kanatların hakimiydi. 

Orta alanda ise taşlar yerine tamamen oturdu artık. Shengelia ve Jevtovic günün en iyilerindendi. Akıl dolu paslar, ileride  baskılar, savunma hattına kattıkları destek ile hepsi çok iyiydi. 

Bajic'in ilk 11'de olmadığı bir maçta bu farkın olması "Forvet yokken böyleyiz, bir de olsa..." dedirtti resmen. Bajic formsuz grafiğini toparladığı zaman daha iyi sonuçlara ulaşacağız inşallah. Bu maçta ise Miya ve Ömer Ali üzerine düşeni, verilen görevi en iyi şekilde yerine getirirken iki isimden de gol bulmamız moralleri daha da düzeltti herkes için.

Tek göze batan futbolcu 73'te oyuna giren Amir oldu. Topla buluştuğu her pozisyonda hata yaptı, dengesini koruyamadı, hatalı paslar verdi. Hele bir pozisyon var ki... 1,5 metreden meşin yuvarlağı gökyüzüne yolladı. Formsuz olabilirsin, forma şansı bulmak zor olabilir ama o pozisyonda gol atamıyorsan forma şansını unutmalısın artık... Ya o an maç 1-1 olsaydı? Ya da 1-0 geride olsaydık? İşte o zaman Amir için daha uzun, daha sert konuşurdu herkes. Galibiyetin ve güzel oyunun içinde unutuldu bu hata, unutulsun da! ama Amir artık ayağı basan bir futbolcu haline gelsin...

Kaleden defansa, orta alandan ileri uca, takımdan kulübeye, kulübeden taraftara hep birlikte Kocaman bir başarı elde ettik. Güven geldi, neşe geldi, güzel günler için bir haber geldi... 

Hep birlikte PAŞALAR GİBİ bir maç çıkarttık. 

Daim olsun...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Taşkıran Arşivi