Nurettin Bay

Nurettin Bay

Meram Belediyesi’nin borçları ne oldu?

Meram Belediyesi’nin borçları ne oldu?

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş medyanın karşısına çıktı ve 9 aylık icraatlarını anlattı.

Gayet samimi, gayet açık ve gayet mütevazı…

Kimse ayranına ekşi demez. Hangi belediye başkanına sorarsan sor, halkla ilişkisinin iyi olduğunu iddia eder. Kaybeden, halkla ters düştüğü için kaybettiğini bilmez, kazanan halkla iyi münasebet kurduğu için kazandığını bilmez. Tabii ki bilen bilir. Sözümüz bilmeyenlere.

Demokrasilerde tek belirleyici unsur halktır. Olağanüstü durumlar hariç halk kime niçin oy vereceğini, kime niçin oy vermeyeceğini çok iyi bilir. Bu tasnife fanatik partililer girmez. Öyle tahmin ediyorum ki Türkiye’de fanatiklik 1/3 oranındadır. Yani her parti tabanının üçte biri fanatiktir. Ne şekilde olursa olsun partisini değiştirmez. Ancak belirleyici olan diğer üçte ikilik kesimdir.

31 Mart’tan bugüne tam 10 ay geçti. Başkan Kavuş, başkanlık döneminin yıl sonuna kadarki bölümünün muhasebesini yaptı. Yani 9 ayı anlattı.

Kendisi halka nasıl bir iletişim içerisinde olduğunu anlattı. Ancak anlatmasına gerek yok. Bu konudaki başarısını medya da halk da takdir ediyor. Kavuş’un şu cümlelerini anlamlı buluyor ve altını çiziyorum. “Özel bir halk günü tertip etmiyorum, her an halka birlikteyim.”

Mustafa Kavuş’u gah bir semt pazarında, gah bir okulda, gah bir camide, gah bir caddede bulabilir onunla sohbet edebilirsiniz. Belediyeye gittiğinizde de yerinde ise görüşüp dönebilirsiniz. Bu her belediye başkanının yapabileceği bir şey değil.

Belediyenin zemin katında halkın sorunlarını çözmek amacıyla kurulmuş Halkla İlişkiler Ofisi’nde derdinizi görevlilere anlatabilir, yardım isteyebilirsiniz. Sıkıntınız ne olursa olsun görevliler size en geç iki gün içinde olumlu veya olumsuz dönüş yapıyorlar.

Aklınıza şöyle bir sorunun geldiğini tahmin ediyorum. ‘O zaman başkan ve ekibi hiçbir iş yapmıyor, sadece halkı dinliyorlar”. Haklısınız.  Başkan, söze ‘halka ilişkilerden’ girince ben de sizin gibi düşündüm. Ama sonrasında öyle olmadığını anladım.

Belediyede rutin işler aksamadan devam ediyor.

Belediye öncülüğünde temeli atılan kooperatiflerde inşaatlar son sürat. Bu yıl 500’e yakın konut ve işyeri hak sahiplerine teslim edilecek.

İmar çalışmaları aksatılmıyor. 18 uygulamaları tamamlanarak tapular sahiplerine dağıtılıyor.

1 Milyon 350 bin metrekarelik yıllık asfalt hedefi tutturulmuş. Gelecek yıllar için de hedef aynı.

Çevre projeleri aksamadan sürüyor. Yeni parklar yeni yeşil alanlar planlanıyor.

Büyükşehir ve diğer ilçe belediyelerle ilişkiler kuvvetlendirilmiş. Uyum ve ahenk söz konusu.

En önemlisi de…

En önemlisini en sona bıraktım.

Malum Meram Belediyesi borçlu belediyelerimizden idi. Sit alanları, yeşil doku ve su rezerv bölgeleri nedeni ile gelirleri kısıtlı olan Meram’da belediye hizmetlerini sürdürmek zor iş. Merkez ilçeleri içerisinde gelirleri en kısıtlı ilçe Meram.

Buna rağmen Mustafa Kavuş bir yıllık hedefe ‘borçları yüzde 50 düşürmeyi’ koymuş. Ve hedefini tutturmuş. Hatta “yüzde 50 diyorum ama yüzde 60’a yaklaştı” diyor Kavuş başkan.

Başkan, borçları nasıl düşürdüklerini uzun uzun anlattı. Bana sorarsanız, ‘gönül belediyeciliğinin bereketi’ derim.

Diğerleri olmazsa, tek bu başarısı için dahi Mustafa Kavuş ve ekibi alkışlanır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurettin Bay Arşivi