‘Yeni nesil de görsün’ diye eski paraları müzeye verecek

Konya’da hurda alım-satımı yapan işadamı İbrahim Özpınar; dedelerden dedelere, dedelerden babalara, babalardan aileye kalan eski demir paraları yeni nesil de görsün diye müzeye bağışlıyor.

‘Yeni nesil de görsün’ diye eski paraları müzeye verecek

Onlarca tarihi demir para biriktiren Özpınar ailesi ellerindeki bir asırlık madeni paraları müzeye bağışlıyor.

Dedelerinden babalarına, babalarından da aileye kalan demir paraları müzeye bağışlamak isteyen işadamı İbrahim Özpınar “Amacımız bizlerin dahi zor hatırladığı bir dönemi yeni neslin de görmesini sağlamak.” dedi.

İşadamı İbrahim Özpınar, müzeye bağışlamak istediği eski madeni paralarla ilgili olarak şunları söyledi:

“Dedemin dedesinden kalan paralar, dedemizden babamıza geçen paralar, babamız ve ailemizin hatıra olsun diye biriktirdiği yaklaşık yüz kadar para vardı. Aile olarak istişare ettik, yeni neslin, gençlerimiz ve çocuklarımızın da tarihi eski paraları görme, bilme hakkı var. Bir müzeye bağışlayalım istedik. Delikli kuruşlar, öncesi ve sonrası ile birlikte son çeyrek asırda kullanılan demir paraları uygun bir müzeye bağışlayacağız. Maddi bir değeri yok ama tarihi ve manevi değeri var. Umarız faydalı bir iş yapmışızdır. Ben şimdiden gençlerimize hayırlı seyirler diyorum. Nereden nereye geldiğimizi bilmeleri açısından önemli buluyorum…”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.