Yer Konya! Alkışlayamadığı sağlık çalışanları için ayağıyla resim yaptı

Konya’da yaşayan doğuştan bedensel engelli Abdullah Donat, koronavirüs sürecinde fedakarca çalışan sağlık çalışanları için ayağıyla ay yıldızlı Türkiye haritasını kucakladıkları bir resim yaptı. Donat, resmi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya armağan etmek istediğini söyledi.

Yer Konya! Alkışlayamadığı sağlık çalışanları için ayağıyla resim yaptı

Konya’nın merkez Meram ilçesi Dere Mahallesi'nde yaşayan Abdullah Donat (46), doğumunda omuriliğinin zarar görmesi sonucu el ve ayaklarını kullanamıyor.

TEK KULLANABİLDİĞİ SOL AYAĞIYLA RESİM YAPIYOR

Yüzde 92 oranında engelli raporu bulanan ve sadece sol ayağını kullanabilen Donat, 9 yaşında resim yapmaya başlamış ve zamanla kendini bu alanda geliştirmeyi başarmış.

Ailesinin yardımıyla ihtiyaçlarını giderebilen Donat, resim yapmanın kendisini mutlu ettiğini ve bunun yaşam biçimi olduğunu söyledi.

Pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının kahramanca görev yaptığını belirten Donat, bu süreçte onlara ithafen bir resim yaptığını anlattı.

Sağlık çalışanın ay yıldızlı Türkiye haritasını kucakladığı bir resim yapan Donat, bu çalışmayı yapmasının nedenini şu sözlerle ifade etti:

"Televizyonda haberlerde sağlık çalışanlarının taburcu olan hastaları alkışlayıp, uğurladıklarını gördüm. Bu çok tuhafıma gitti. 'Hastalar değil de neden onlar alkışlanmıyor?' dedim. Asıl alkışlanması gereken o sağlık çalışanları, 'Acaba onlar için ne yapabilirim?' diye düşündüm. Ellerimi kullanamıyorum. Ayağımla da alkışlayamam. Ben de ayağımla alkışlayayım diye ayağımla bu resmi yaptım. Birkaç gün içinde parça parça yaparak bu resmi tamamladım. Güzel olsun diye uğraştım. Bu resimde sağlık çalışanlarımızın Türkiye'ye ve halka olan sevgisini anlatmak istedim. Ama ne yazık ki haberlerde sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti görüyoruz. Böyle insanlar için çalışan sağlık çalışanlarına şiddet uygulamak nasıl bir mantıktır?"

RESMİ, SAĞLIK ÇALIŞANLARI ADINA BAKAN KOCA'YA HEDİYE ETMEK İSTİYOR

Yaptığı resmi sağlık çalışanları adına Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya hediye etmek istediğini ifade eden Abdullah Donat, "Bu benim sağlık çalışanlarımıza hediyem olsun. Onlara moral olsun istiyorum. Pandemi sürecinde gece gündüz çalışıyorlar. Ailelerinden, çocuklarından uzaklar. Benim tek yapabildiğim ayağımla resim yapmak. Böyle bir zamanda sağlık çalışanlarımızın yanında olduğumu göstermek istedim" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.