Yer Konya! Gençler, koronavirüsün kendilerine olan etkilerini konuşmak için toplanıyor

KOP Gençlik Derneği, KOP Bölge Kalkınma İdaresi, Konya İl Sağlık Müdürlüğü ortaklığı ve AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Ulusal Ajans desteğiyle gerçekleştirilecek Gençlik ve Gönüllülük Zirvesi 13 – 16 Ağustos tarihleri arasında Konya’da gerçekleştirilecek.

Yer Konya! Gençler, koronavirüsün kendilerine olan etkilerini konuşmak için toplanıyor

Zirveye dair açıklama yapan Proje Koordinatörü Ahmet Katıksız, şunları kaydetti:

“Geçtiğimiz Şubat ayında bölgesel çalıştaylar gerçekleştirerek gençliğin gönüllülük sürecini 7 ayrı bölgemizden gençlerle konuşmuştuk. Mart ayında ise zirvemizi gerçekleştirecektik. Fakat COVİD19 süreciyle birlikte Sağlık Bakanlığımızın aldığı tedbirler doğrultusunda zirvemizi ertelemek zorunda kalmıştık.

Yaşanan COVİD19 salgını sonrasında tüm dünya da olduğu gibi bizde ülkemizde gönüllülüğün ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Dünya insanları olarak gönüllülüğü çok boyutlu olarak ele almamız gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak COVİD19 sürecinde güçlü bir gönüllülük hikayesi ortaya koyduk. Bir çok ülke hijyen malzemeleri, maske bulamazken biz ürettiğimiz ürünlerle önce kendi ülkemizdeki ihtiyaçları karşıladık. Daha sonra da ihtiyaç sahibi ülkelerin hangi ülke olduğu fark etmeksizin insani ve vicdani açıdan yanında yer alan bir yaklaşım ortaya koyarak dünyaya gönüllülük dersi verdik.

Türkiye olarak özellikle gençlik ve yaşlılar arasındaki dayanışma ve insanlar arasındaki paylaşımlar oldukça önemliydi. Biz de Dernek olarak bu süreçte farklı illerden gönüllülerimiz aracılığıyla süreçlere katkı da bulunan bir yaklaşım sergiledik. Özellikle gençliğin COVİD19 sürecinde gönüllülük duygularını güçlendirmek için dijital ortamda bir çok etkinlik düzenleyerek bilinçlendirme faaliyetleri gerçekleştirdik.

Gençlik ve Gönüllülük Zirvesi 13 – 16 Ağustos tarihleri arasında Sağlık Bakanlığımızın belirlediği kurallar çerçevesinde gerekli tüm tedbirler alınarak Konya’da gerçekleşecek. Anadolu’nun gençleri farklı illerden yola çıkarak hem gönüllülükle ilgili düşüncelerini ortaya koyacaklar hem de COVİD19’un yaşamlarına olan etkilerini dile getirecekler.

COVİD19’un ne kadar süreceğini bilmiyoruz fakat kontrollü bir şekilde yeni dünya düzenine hepimizin ayak uydurması ve yaşamımızı devam ettirmemiz gerekiyor. Özellikle gençliğin ihtiyaç ve beklentilerini ortaya koymak ve buna yönelik politikaların gelişmesine katkı sunmak hepimizin görevi olmalı.

Türkiye olarak en büyük gücümüz genç ve dinamik nüfusumuz bizim bu potansiyelin ihtiyaç ve beklentilerini doğru bir şekilde analiz edip, doğru bir şekilde yönlendirmemiz gerekiyor. Bunu yaptığımız vakit dünyadaki insani ve vicdani süreçlere daha etkin bir şekilde katkı sunabiliriz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın gençliği önemseyen bir yaklaşımı var. Özellikle gençlerin doğru bir şekilde kendilerini ifade ettiklerinde politika olarak karşılık bulmaları mümkün. Biz KOP Gençlik Derneği olarak hiçbir düşünce ve görüş ayırt etmeksizin Anadolu’nun gençlerinin farklılıklarıyla bir zenginlik olduğunu düşünüyoruz. Ve, bu zenginliği Anadolu adlı ortak coğrafyamızın güçlenmesi için kullanmamız gerekiyor.

Geçtiğimiz hafta Konya havalimanında ES Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak’la ile görüştük. Zirvede gençliğin ihtiyaç ve beklentilerini dinlemek ve özellikle bu sürece katkı sunmak adına zirvemize katılacağını ifade etti. Kamu sivil toplum ortaklığıyla gerçekleştireceğimiz zirveye özel sektörün dahil olması ve özellikle gençliği önemseyen ve düşüncelerinin politikaya dönüşmesi için savunan bir isim olarak  Ethem Sancak’ın zirvede yer alacak olması da gençlik açısından önemli olacak.

İnşallah COVİD19 sürecinin her geçen gün biraz daha azaldığı bir dönemin içerisinde yer alıyoruz alınan tedbirlerle bu gidişat bu şekilde devam eder.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.