YKS’de sorulan Mabel Matiz sorusu gündem oldu

YKS’nin ilk oturumu bugün gerçekleşti. Sınav sonrası öğrenciler sınavda sorulan sorular ve cevaplarını araştırmaya başladı. Türkçe testindeki Mabel Matiz sorusu ise sosyal medyada gündem oldu.

YKS’de sorulan Mabel Matiz sorusu gündem oldu

YKS'nin ilk oturumu olan TYT, bugün saat 10.15’te başladı ve 165 dakikada tamamlandı.

Sınavın sona ermesi sonrası öğrenciler sınavda sorulan sorular ile cevaplarını araştırmaya başladı.

O SORU GÜNDEM OLDU

Sınavda ter döken adaylar, YKS sonrası sosyal medya hesaplarından Türkçe, matematik ve sosyal bilimler soruları üzerinde fikir alışverişinde bulunup, sınavın zorluk derecesini tartışmaya başladı.

TYT Türkçe testinde öğrencilere ünlü şarkıcı Mabel Matiz'in içinde olduğu bir soru soruldu. Soruda Mabel Matiz 'in şarkıları yorumlaması hakkında bir paragrafa yer verildi. Sosyal medyada özellikle Türkçe paragraflarından biri olan Mabel Matiz sorusu konuşuluyor. Mabel Matiz'in şarkılarından birinin sorulduğu soru üzerine pek çok kullanıcı yorumda bulundu.

FIRTINADAYIM ŞARKISI SORULDU

Sadece Mabel Matiz’in “Fırtınadayım” şarkısının bir sözüne yer verilerek ne ifade ettiği soruldu. Sınava girenlerden alınan ilk bilgilere göre TYT Türkçe testinde “Gözümün gördüğü, göğsümün bildiği ile bir değil” cümlesinde anlatılmak istenen nedir?” şeklinde bir soru soruldu.

Soruda geçen “Gözümün gördüğü, göğsümün bildiği ile bir değil” cümlesi aynı zamanda Mabel Matiz’in “Fırtınadayım” şarkısında yer alıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.