Fatma Tunçer Öncü

Fatma Tunçer Öncü

Sadeliğin İhtişamı

Sadeliğin İhtişamı

Bugün şahit olduğum “aşkı” ifade etmem gerekse kesinlikle böyle bir isim koyardım.

“Alnımızın Akıyla Karatay Aşkıyla “ mottosuyla 5 yıllık çalışmalarını basın mensuplarıyla paylaşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca çalışmalarını sükunetle anlatırken süslü kelimelere ihtiyacı olmadan saydı hizmetlerini…

Karatay Belediyesinin %100 özkaynaklarıyla gerçekleşen insan odaklı projeler Karatayın sadece bugününü değil yarını da inşa ediyor.

Çocuklar, gençler, engelli bireyler için düşünülmüş ve hayata geçmiş projeler incelikle hayata geçmiş, 1200 km yol yapılmış, toplu konut hamleleri sağlık yatırımları ve eğitim destekleriyle gerçekten bambaşka bir Karatay gözümüzün önünde inşa edilmiş.

Sayın Kılca’nın konuşmasının başında Hacı Bayram Veli’nin sözüne temas ettiği gibi; “İnsan şehri inşa ederken aslında kendini inşa eder.”

Gerçekten öyle olmuş, Karatay’ın gençleri hayatlarını inşa ederken sosyal tesisleriyle, kırtasiye çanta destekleriyle, popüler bilim yayınlarıyla, çağı kucaklayan “Robokaratay ve Robofestle” belediyeleri hep yanlarında olmuş.

Türkiye’nin tek borçsuz belediyesinin son beş yıllık çalışmaları bir yazıda özetlenecek gibi değil ama Başkan Kılca’nın gerçekleştirdiği sade devrim sanırım geleceğin en önemli gündemlerinden biri olacak.

Ve sadeliğin ihtişamı Konya’ya çok yakışacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tunçer Öncü Arşivi