M. Doğukan Akbıyık

M. Doğukan Akbıyık

İlhan Palut 2-Konyaspor 1

İlhan Palut 2-Konyaspor 1

Yazının başlığı şu şekilde de olabilirdi aslında:

“Teknik Direktörlerin Maçı: İlhan Palut Üstün Geldi.” Zira halef selef iki hocanın ilk defa karşılaştığı bir maçtı. Konyaspor yönetimi taraftarın pek de kafasına yatmayan bir dönemde İlhan hocayı göndermişti. İlhan Hoca Konyaspor’u iyi tanıyordu ve bu nedenlerle durum üstünlüğüne sahipti.

Bugün stadyumda ve ekran başında maç izleyen futbol tutkunları, bir durağanlık rüyasına daldılar gibiydi. Konyaspor ile Rizespor arasındaki mücadele iki takımın teknik direktörleri arasındaki bir düello olarak görülebilir. Maçın sonucu kadar, teknik direktörlerin stratejileri ve oyuncu değişiklikleri de merak konusuydu.

Başlama düdüğüyle birlikte, maç dengeli bir tempoda başladı. İlk yarı Konyaspor duran bir toptan gol buldu, ancak bu tek gol dışında maçta fazlaca aksiyon yoktu. İkinci yarıda umutlar, durağanlığın sona ereceği yönündeydi, ancak maçın ikinci yarısı, birinci yarının kopyasıydı adeta.

Konya Spor, oyuncu değişikliklerine gitti, hatta tüm değişiklik haklarını kullandı, ancak oyunun temposu yine değişmedi. Maçın sonlarına doğru bir dönüm noktası yaşandı. Konyaspor’dan Soner Dikmen’in lüzumsuz hareketi Rize’ye penaltı kazandırdı. Tanımasak ‘Soner kasten penaltı yaptırdı’ diyeceğiz.

89’da yediğimiz bu golden sonra maç hareketlendi. 89 dakika stadyumda uyuklayan seyirci golün şokuyla uykudan uyandı. Uykudan uyanan sadece seyirci olmadı. Rizespor da uyandı.

Tarafsız bir gözle beraberlik hakkıydı diyeceğimiz bir maçı uzatma dakikalarında yediğimiz golle kaybettik.

Sonuç olarak, Rizespor belki de oyunun haklı galibi değildi, ancak Konyaspor’un performansıyla kaybetmeyi hak ettiği bir gerçek. Bu maç, futbol sahasından çok teknik direktörlerin karşılaşması gibi görünüyordu ve galip gelen teknik direktör, İlhan Palut oldu.

Konyaspor bu maçla birlikte sezonun ilk mağlubiyetini aldı. Rize ise maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Bugünkü maçla ilgili gollerin dışında fazlaca söylenecek bir şey yok. Zevksiz bir karşılaşma vardı ve takımlar haddinden fazla temkinli oynadı. İsabetli pas sayısında Rize hatırı sayılır derecede bizden iyiydi. Harika bir zemin ve futbol için uygun hava şartlarında oynanan maçın en dikkat çekici görüntüsü seyirci azlığı idi. Bu soruna artık bir çözüm bulunması gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Doğukan Akbıyık Arşivi