Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

YAZIK ETMEYİN KONYASPORUMUZA

YAZIK ETMEYİN KONYASPORUMUZA

Süper ligde Alanyaspor’un dün akşam oynanan maçta Beşiktaş’ı İstanbul’da 3-1 mağlup etmesi alt sıraları iyiden iyiye karıştırdı. Alanya’nın aldığı bu galibiyet kendisini kırmızı çizginin yukarısına atarken, öne geçtiği maçta 1 puana razı olan Konyaspor’u ise kırmızı bölgeye itti. Samsunspor’un, tıpkı kendisi gibi galibiyete çok ihtiyacı olan Konyaspor karşısında son haftalarda oynadığı oyundan uzak olması temsilcimize avantaj sağladı ancak her iki yarıda gelen karşılıklı penaltılar, düşme hattındaki iki takımada yaramadı diyebiliriz. Samsun veya Alanya ,yada başkası bizi ilgilendirmiyor.

Biz kendimize bakmalıyız. Çok zor fikstür haftalarına giren yeşil beyazlı ekibimiz Pazar günü Avrupa’yı gözüne kestiren Kayseri’yi konuk edecek ardından ocak ayının ortalarına kadar İstanbul’da kalacak. Sırasıyla önce Galatasaray ile Rams Park’ta, sonra erteleme maçında Kadıköy’de, daha sonra ise İstanbulspor ile yine deplasmanda puan arayışına girecek.

Bu arada rakiplerin neler yapacaklarıda burada çok önemli. Bu anlamda Konyaspor’un işi gerçekten çok zor. Geçen yıl İlhan Palut’un gönderilişinden bu yana bir türlü toparlanamayan Konyaspor, genel kurul sonrası biraz kıpırdansada lige tutunabilecek oyun disiplinini sahaya ve skora yansıtma becerisini gösteremiyor. Takım içerisinde özgüven kaybının yanısıra arkadaşlık ortamının istenilen düzeyde olmayışı, maçlara motive olamayışı, konsantrasyon sorunu yaşaması, yenilen gol sonrası panik havasına girmesi maalesef istenilen sonuçları alamamasına neden oluyor.

Buda gösteriyorki Hakan Keleş ve ekibi Konyaspor’a bir, hatta iki numara küçük geliyor. Bence vakit varken, geç olmadan kendisine teşekkür edilmeli. Konyaspor’un menfaati için düşme hattından hızla çıkabilmek adına bir şeyler yapılmalı. Sonrasında aciliyetin ikinci kısmı olan ara transferde doğrudan kadroda olacak en az 5-6 oyuncu ile anlaşılmalı ki, sezonu kurtarma adına bir umudumuz olsun. Sezonu kurtarmak demek, sayın avukatın bıraktığı enkazı kaldırmanın başlangıcı demektir.

Yani sayın Ömer Korkmaz ve yönetimi bir an önce ara transferde doğru adımlar atıp, sezonu kurtarmaya odaklanmalı. Allah muhafaza bu sezon heba olursa Konyaspor’da heba olur. Oyunculara ve yönetimimize seslenmek amacıyla ‘yazık etmeyin Konyasporumuza’ diye, bir akım başlatmak istiyorum. Çünkü başka Konyaspor yok.

Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay Sınığ Arşivi